Epres spiráltorta recept

Az epres spiráltorta kitűnő epres finomság. A mutatós, izgalmas és nem utolsó sorban nagyon finom tortával a család minden tagját levehetjük a lábáról.

epres spiráltorta

Epres spiráltorta receptje

Illésné Nagy Mária hozta a különleges torta ötletét és receptjét.

„Boldog Anyák napját kívánok! Ebből az alkalomból hoztam egy nagyon finom tortát. Ínycsiklandozó, könnyű pudingos krémmel és sok-sok friss, zamatos eperrel készült. Lehet ajándékba készíteni, vendégváró finomság, de kapni is öröm…eperszezonban érdemes elkészíteni.”

Hozzávalók

Tésztához:

  • 8 evőkanál kristálycukor (nád),
  • 8 evőkanál liszt,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • 8 tojás,
  • 2 evőkanál natúr kakaópor,
  • 4 evőkanál tej.

Krémhez:

  • 8 dl tej,
  • 3 csomag főzni való eper ízű puding (Oetker),
  • 20 dkg vaj,
  • 20 dkg porcukor,
  • 50 dkg eper.

Díszítéshez:

  • 2 x 10 dkg (2 tábla) étcsokoládé,
  • eper ízlés szerint.

Epres spiráltorta elkészítése

  • a tojások sárgáját a cukor felével és a 4 kanál tejjel elkeverjük,
  • a fehérjéket a másik fele cukorral keményre verjük,
  • a lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük,
  • a tojásos masszához keverjük a fele felvert tojáshabot és a fele adag lisztes keveréket,
  • majd a másik felét is hozzákeverjük,
  • zsírpapírral bélelt 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük,
  • kiborítjuk,
  • lehúzzuk a zsírpapírt és hűlni hagyjuk,
  • ha kihűlt, lapjában elvágjuk és hosszában
    3-3 egyforma részre vágjuk (6 csíkot kapunk),
  • a pudingot megfőzzük, kihűtjük,
  • a vajat a cukorral habosra keverjük,
  • a kihűlt pudingot robotgéppel simára keverjük,
  • a vajas krémhez adjuk,
  • az epret feldaraboljuk és a krémhez keverjük,
  • a felcsíkozott piskótára elosztjuk a krémet,
  • az első csíkot feltekerjük és egy nagyobb tányér közepére felállítjuk,
  • a következő megkent csíkot felemeljük és köré simítjuk,
  • addig folytatjuk, amíg el nem fogy a piskóta és kerek tortaformát kapunk,
  • a tetejére rácsorgatjuk a felolvasztott csokoládét,
  • a szélére is is tegyünk, hogy lecsorogjon körben az oldalán,
  • tetejére epret darabolunk,
  • kevés csokival díszítjük,
  • oldalára is tehetünk szeletelt epret,
  • hűtőbe tesszük, jól lehűtjük, szeleteljük.

Jó sütögetést, jó nassolást kívánok!

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Itt pedig a sütés nélküli epertorta receptet találsz.

Beköszöntött az eper szezon, süssünk valami finomat eperből!  Mit szólnál egy gyorsan, egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető csokimázas, nagyon túrós, epres tortához? Jól hangzik ugye? Hátha még meg is kóstolnád!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük