Rákóczi túrós sütés nélkül – egyszerű recept

A Rákóczi túrós sütemény méltán szerepel a legtöbb magyar cukrászda kínálatában. A családban is előszeretettel sütjük. Olvasónknak köszönhetően azonban most egy olyan változatot próbálhatunk ki, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni. Itt a Rákóczi túrós sütés nélkül receptje.

Rákóczi túrós sütés nélkül

Rákóczi túrós sütés nélkül receptje

Hozzávalók

  • vajas keksz (kb 20-25 dkg)
  • 500 g túró (krémes)
  • 250 g mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor (ízlés szerint lehet több is, kóstoljuk meg a krémet!)
  • 1 citrom héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • sárgabaracklekvár (kb 30-35 dkg)

Rákóczi túrós sütés nélkül elkészítése

  • A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét. Ezután hozzáreszeljük a citrom héját, majd a citromot elvágva hozzáadjuk a levét is. Robotgéppel alaposan összekeverjük a túrókrémet.
  • Egy 20*20 cm-es forma vagy tál aljára leteszünk egy sor kekszet, majd rásimítjuk a túrókrém felét és megkenjük lekvárral. A lekvárra újabb réteg keksz kerül, majd a maradék krém alaposan elsimítva és végül a tetejét alaposan megkenjük lekvárral.
  • Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd miután jól átpuhult szeleteljük és tálaljuk.

Tipp: A túrós krėmből hagytam egy keveset, kicsi golyókat formáltam, azok közepére meg kandírozott citromot tettem.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Kordics-Ujvári Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük