Fogasfilé édesköménnyel, sós túrógombóccal receptje videón is

Fogasfilé édesköménnyel, sós túrógombóccal a következő étel, amit a méltánytalanul elfelejtett és mellőzött magyaros halételek közül ajánlok. A szokásos módon a recept leírása mellett, Jahni Lászlónak, a Kisücsök étterem séfjének köszönhetően videón is megnézheted, hogyan készül ez a remek fogás.

Fogasfilé édesköménnyel, sós túrógombóccal tányéron

Fogasfilé édesköménnyel, sós túrógombóccal receptje

A fogassüllő a sugarasúszójú halak osztályába, a sügéralakúak rendjébe és a sügérfélék családjába tartozó faj. A másfél kilósnál nagyobb példányok népies neve fogas, az ennél kisebbeké süllő. A névváltozat a fogasméretűre fejlődött süllő szájában lévő kapófogai miatt van.

Hozzávalók

  • 60 dkg fogasfilé
  • 2 ek étolaj
  • 1 db édeskömény
  • 5 dl halalaplé
  • 1/2 db citrom
  • 50 g vaj
  • 20 dkg túró
  • 75 g búzadara
  • 2 db tojás
  • só, bors

Elkészítése

  • A fogasfilét megsózzuk, és forró serpenyőben étolajon a bőrös oldalán félkészre sütjük. Kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.
  • Az édesköményt cikkekre vágjuk, a serpenyőben megpirítjuk, felöntjük az alaplével (halcsontokból kevés zöldséggel rövid ideig főzött, intenzív hallé), és citromlevet adunk hozzá.
  • Beforraljuk, belerakjuk a halfiléket, és készre pároljuk.
  • Hideg vajdarabkákkal dúsítjuk, és az édeskömény finomra vágott levelét hozzákeverjük.
  • Az áttört túrót, búzadarát tojással és sóval összekeverjük, apró túrógombócokat formázunk.
  • Hűtőben pihentetés után sós vízben kifőzzük.
  • A halat az édesköménnyel és a túrógombóccal tálaljuk.

Fogasfilé édesköménnyel, sós túrógombóccal videón

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük