Ancsa krémes fincsije – nagyon krémes sütemény receptje

Ancsa krémes fincsije a tavaszi Balkonada találkozó egyik kedvenc süteménye volt. A sütemény nagyon krémes és nagyon finom, a kalóriákról inkább ne beszéljünk. Ahogy a találkozón ígértük az Ancsával, ide is felkerül a recept, hogy bárki elkészíthesse.

Ancsa krémes fincsije sütemények tányéron

Ancsa krémes fincsije – krémes sütemény recept

A Balkonada találkozókon megszoktuk már, hogy Farkas Ancsa is mindig hoz valami finomságot a rengeteg növény mellé. Amikor megkérdeztem, mi a neve az idei sütinek csak ennyit mondott: „Nincs neve, én úgy kaptam a receptet, hogy babapiskótás. Legyél a keresztanyja, és nevezd el kedvedre. Kíváncsian várom.”

Pogonyi Éva viszont azonnal mondott egy frappánsat, így Ő lett a süti keresztanyja, ő adta az Ancsa krémes fincsije nevet.

Hozzávalók

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt,
  • 5 dkg porcukor,
  • 1 evőkanál holland kakaópor, nem cukrozott,
  • 1 evőkanál szalalkáli,
  • 5 dkg margarin,
  • 2,5 – 3 deci tejföl.

Krémhez

  • 2 csomag főzős vanília puding,
  • 7 deci tejjel (5dl +2 deci főzőtejszín),
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor.

Töltelékhez

  • Babapiskóta,
  • Tej,
  • Rum.

Tetejére csokoládémáz

Ancsa krémes fincsije elkészítése

  • A finomlisztet, a porcukorot, a kakaót és a szalalkálit összekeverjük.
  • Belemorzsoljuk a margarint.
  • 2,5-3 deci tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle.
  • Könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle.
  • A tésztát kétfelé vesszük, és nagyon vékony lapokat sütünk belőle a gáztepsi hátulján. Pár perc alatt megsül. 180 fokon 12 perc kb.
  • A két csomag pudingit 7 deci tejjel (5dl +2 deci főzőtejszín) elkeverjük, és felfőzzük. Én mikróban szoktam, nem ég le.
  • A pudingot kevergetve kihűtjük, hogy ne bőrösödjön.
  • A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot hozzáadva tovább keverjük.
  • Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével, telerakjuk rumostejben megmártott babapiskótával. Rákenjük a krém másik felét.
  • Arra a másik barna lapot, amit egy ecsettel megkenek tejjel.
  • Tetejét csokoládémázzal vonjuk be.
  • Én másfél adag krémet készítettem, és a tetejét is krémmel kentem meg. Ebből az adagból egy nagy gáztepsivel lesz.

Nagyon köszönjük Ancsának a finom süteményt és a receptet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük