Holdacska, az egyszerű kevert sütemény

A holdacska egy egyszerű kevert tésztából készített sütemény. Nevét az alakjáról kapta, pogácsaszaggatóval hold formájúra szaggatjuk ki a fehér és kakaós tésztát, ami sütés során eggyé, márványossá válik.

holdacska

Holdacska receptje

Hozzávalók

  • 15 dkg vajat vagy margarin,
  • 25 deka porcukor,
  • 4 egész tojás,
  • 1 pohár tejföl,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 30 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor.

Elkészítése

  • A puha, be nem olvadt vajat vagy margarint a 25 dkg porcukorral habosra keverjük.
  • Egyenként hozzá keverünk 4 egész tojást.
  • Hozzáadjuk az egy pohár tejfölt.
  • Géppel jó alaposan kidolgozzuk.
  • Beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héját.
  • 30 dkg lisztben elkeverünk 1 csomag sütőport.
  • A lisztet is hozzáadjuk a masszához és jól összedolgozzuk.
  • A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk evőkanállal.
  • A másik felébe egy evőkanál kakaóport keverünk géppel.
  • A kakaós barna masszát a fehér halmok mellé/közé rakosgatjuk, ahogy a fenti fotón is látható. Nem kell elegyengetni, úgy jó, ahogy fotón látszik. Nem kell megijedni attól sem, ha hézag marad a halmok közt, a hő hatására majd össze fog folyni a tészta és egyneművé válik.
  • Hagyományos sütőben 180 fokon kb.30 perc alatt készre sütjük.
  • Ha kihűlt a sütemény, deszkára borítjuk, és pogácsa szaggatóval félholdakat vágunk belőle.
  • Tetejét porcukorral meghintjük.

Nagyon köszönjük a receptet Bedi Istvánnénak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük