Mákos-almás kocka receptje

A mákos-almás kocka hihetetlenül egyszerűen és gyorsan készül, valamint rekord sebességgel elfogy. Még a mákot sem kell megdarálni hozzá, elég csupán összekeverni a recept hozzávalóit és már mehet is a sütőbe. Igazi ínyencek csokimázzal is beboríthatják, de csupán porcukorral megszórva is nagyon finom sütemény. Kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatják, a sikerélmény garantált.

két darab mákos-almás kocka tányéron

Mákos-almás kocka receptje

A mák megítélése sok országban vitatott. Hálistennek hazánkban termeszthető és fogyasztható.

A mák az ópium mákból nyert olajos mag. Az apró, vese alakú magvakat szárított maghüvelyekből gyűjtötték be a különböző civilizációk évezredek óta. Sok országban még mindig széles körben használják, különösen Közép-Európában és Dél-Ázsiában, ahol legálisan termesztik és árusítják az üzletekben. – írja a wikipédia.

Úgy tűnik, nem mindenhol tudják, hogy milyen finom és egészséges a sok apró mákszem. És a szerencsehozó funciójáról még nem is beszéltem.

A mákban sok az egészséges zsiradék, emellett bőven van benne kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, nátrium is. Továbbá tartalmaz még C-vitamint, thiamint, riboflavint, niacint, B6-vitamint, folsavat és E-vitamint is.

Na de nézzük a mákos-almás kocka receptjét, ha már azt ígértem az elején!

Hozzávalók – 28 x 42 cm-es tepsihez

  • 40 dkg liszt,
  • 12 g sütőpor,
  • 12 dkg mák (egész, nem darálva!),
  • 20 dkg cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 3 db egész tojás,
  • 1 csipet só,
  • 3 dl étolaj,
  • 3 dl tej,
  • 2 db közepes alma.

Elkészítése

  • Az almát meghámozom, kis kockára vágom.
  • A tojást elkeverem a cukrokkal.
  • Összekeverem a száraz hozzávalókat.
  • A tojásos, cukros keverékhez hozzáadom az olajat és a tejet, majd több részletben a száraz keveréket is hozzáadom.
  • Simára dolgozom és elkeverem benne az almát.
  • Olajozott, lisztezett tepsibe öntöm.
  • 200 C fokon 30 percig sütöm (tűpróbával ellenőrzöm, hogy már megsült).
  • Amikor kihűlt szeletelem és porcukorral meghintem a tetejét.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük