Gesztenyés krémes receptje Veronikától

A nagyon gusztusos és finom gesztenyés krémes receptje Veronikától származik. Krémes, gesztenyés sütemény, igazi téli ízvilággal. Kell ennél több?

gesztenyés krémes Veronikától

Gesztenyés krémes receptje Veronikától

Hozzávalók  28 x 40 cm-es tepsihez

Tésztához:

  • 30 dkg cukor,
  • 4 db egész tojás,
  • 15 g sütőpor,
  • 30 dkg liszt,
  • 10 kanál víz,
  • 8 g vaníliás cukor,
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan),
  • 1 csipet só.

Krémhez:

  • 1 csomag vaníliás puding,
  • 3 dl tej,
  • 25 dkg margarin,
  • 20 dkg porcukor.

Töltelékhez:

  • 2 csomag gesztenyemassza,
  • 4 evőkanál baracklekvár,
  • 25 dkg keksz összetörve,
  • Ízlés szerint rumaroma.

Tetejére: 

  • csoki máz

Elkészítés

  • A puding elkészítésével kezdem.
  • A pudingot felfőzzük a tejjel.
  • A margarint habosra keverjük a cukorral, és ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük.
  • A tojásokat elkeverem a cukorral és vaníliás cukorral.
  • Hozzáadom a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és a sót.
  • Hozzáadom a 10 kanál vizet.
  • Olajozott, lisztezett tepsibe öntöm és tűpróbáig sütöm.
  • A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálba összekeverjük, de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll nehéz vele bánni.
  • A kekszet minél kisebb darabokra kell törni.
  • A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével.
  • Majd a töltelék következik, egyenletesen elsimítjuk, újabb krém következik.
  • Ráborítjuk a piskóta felét és a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be.

Bármilyen csoki mázat készíthetünk, akár csokoládé felolvasztásával is. Ez például nagyon jó főzött máz: 3 kanál kakaót, 3 kanál cukorra és 3 kanál vízzel rövid ideig főzzük, majd 5 dkg vajat keverünk bele. Ha kissé kihűlt, a hideg tésztára rakjuk.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük