Túrós-kávés szelet receptje

A túrós-kávés szelet egy igazán könnyű, nagyon krémes és nagyon finom sütemény. Amolyan család kedvence, amit időnként újra és újra meg kell sütni. Már mutatom is az egyszerű és nagyszerű receptet.

túrós-kávés szelet

Túrós-kávés szelet receptje – 28 x 40 cm-es tepsihez

Isteni könnyed finomság. Érdemes másnapig várni a fogyasztásával, mert akkor az igazi, ha összeérnek az ízek.

Hozzávalók

Tésztához (1 bögre = 250 ml):

  • 2 bögre búza finomliszt,
  • 1 bögre kristálycukor,
  • 1 bögre langyos tej,
  • 1/2 bögre olaj,
  • 2 db tojás,
  • 15 g sütőpor (1 csomag),
  • 8 g vanília cukor (1 csomag),
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 1 evőkanál instant kávé.

Krémhez:

  • 500 ml tej,
  • 74 g vanília ízű pudingpor (2 csomag),
  • 4 evőkanál kristálycukor,
  • 500 g túró,
  • 125 g vaj,
    4 evőkanál rum (elhagyható).

Öntethez:

  • 325 g tejföl (1 nagy doboz).
  • 150 g étcsokoládé

Túrós-kávés szelet elkészítése

  • A tésztához a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem tojással, hozzáadom a folyadékokat majd a lisztel elkevert sütőport a kakaót az instant kávét a sót és alaposan eldolgozunk.
  • Olajozott lisztezett tepsibe öntjük 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbával ellenőrizve készre sütjük ez kb 15-20 perc.
  • A pudingot megfőzzük a tejben. Langyosra hűtöm – Folpack fóliát teszek a tetejére így nem „bőrösödik” meg.
  • Hozzáadjuk a cukrot és a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.
  • Belekeverjük a túrót, a rumot és sima állagú krémmé dolgozzuk.
  • A krémet rákenjük a megsült és kihűtött tésztára és elsimítjuk.
  • A csokoládét kisebb darabokra törjük és gőzfürdő felett, vagy akár mikrohullámú sütőben felolvasztjuk.
  • Ezután rögtön belekeverjük a tejfölt és alaposan elkeverjük. Dolgozzunk gyorsan, mert a csokoládé nagyon hamar megköt.
  • Az öntetet a túrós krém tetejére kenjük, majd az egész süteményt pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük