Temesvári sertésragu galuskával

Temesvári sertésragu galuskával receptet kaptunk Szeles Olgától. Nagyon egyszerű és finom. A galuskában van egy kis csavar, ugyanis nem fehér lisztből készül.

 

temesvári sertésragu galuskával

 

Temesvári sertésragu galuskával hozzávalói

  • 80 dkg sertéstarja,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma,
  • 1-1 paprika és paradicsom (nálam ez 4-5 evőkanál házi lecsó),
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • 1 babérlevél,
  • só,
  • bors,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 3 dl tejföl


A galuskához:

  • 10 dkg zabliszt,
  • 10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt,
  • 20 dkg rétesliszt,
  • 3 tojás,
  • 1 teáskanál só,
  • víz,
  • 2 evőkanál zsír vagy étolaj

 

Temesvári sertésragu galuskával elkészítése

  • A szalonnát apróra vágom,
  • kisütöm a zsírját,
  • majd beleteszem az apróra vágott hagymát,
  • megpirítom,
  • majd picit félrehúzom és hozzáadom a pirospaprikát,
  • visszatéve a tűzre hozzáadom a paprikát és a paradicsomot vagy a lecsót,
  • beleteszem az ujjnyi csíkokra vágott húst,
  • sózom,
  • borsozom, hagyom főni,
  • amikor a hús félpuhára főtt, hozzáadom a babérlevelet,
  • belereszelem a fokhagymát,
  • amikor megfőtt a hús, liszttel elkevert tejföllel behabarom és összeforralom.
  • a galuskához egy nagyobb fazékban felteszek vizet forrni 1 kanál sóval,
  • a liszteket egy tálba szitálom,
  • hozzáadom a tojásokat,
  • megsózom,
  • annyi vizet adok hozzá, hogy ne legyen kemény, de ne legyen folyós sem,
  • gyors mozdulatokkal összeforgatom, nem kell kidolgozni,
  • amikor a víz forr, beleszaggatom,
  • miután feljöttek a víz tetejére, 1-2 percig hagyom még főni,
  • majd kimeregetem,
  • leöblítem,
  • lecsepegtetem,
  • locsolok rá egy kevés olvasztott zsírt vagy olajat,
  • összeforgatom. (ezt a mennyiségű tésztát, három adagban szaggatom ki).

Nagyon köszönjük Szeles Olgának a receptet!

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 36
  •  
  •  
  • 7
  •  
  •  
  • 36
  •  
  •  
  • 7
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás