Csokoládés epertorta receptje
A csokoládés epertorta minden bizonnyal az idei eperszezon egyik sztárja lesz. Nagyon epres, nagyon csokis és nagyon finom. Az eper és csoki fenséges találkozása. A recept sem bonyolult, ugorjunk hát neki és kényeztessük a családot!
Csokoládés epertorta 🍰🍓
Tobzódik az ember a kínálkozó ötletekben eperszezon idején 🍓
Minden receptet szeretne elkészíteni, megkóstolni… Ugye?! 😉
Egy nagyon – nagyon csokoládésat választottam: 🙂 feltétlenül készítsétek el!!! – szól Illésné Nagy Mária ajánlója.
Hozzávalók:
A tortalaphoz:
- 6 tojás,
- 18 dkg kristálycukor (vagy nád, ill. édesítőszer),
- 1 tasak vaníliás cukor,
- 12 dkg liszt,
- 6 dkg natúr kakaópor,
- 8 dkg étkezési keményítő
Krémhez:
- 40 dkg étcsokoládé,
- 1,5 dl habtejszín.
Tejszínhez:
- 4 dl habtejszín,
- 1 tasak vaníliás cukor,
- 1 tasak habfixáló,
+ kb. 35 dkg eper
Elkészítése:
- A tojások sárgáját, 12 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük.
- A fehérjéket a maradék, 6 dkg cukorral kemény habbá verjük.
- Összekeverjük, majd a lisztet, a keményítővel és a kakaóporral elvegyítjük, és kisebb adagokban a tojásos masszához keverjük.
- Egy vajjal kikent, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük.
- Elsimítjuk a tetejét és 175 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük.
- Ha kisült a formából kivesszük és hűlni hagyjuk.
- A habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval keményre felverjük.
- A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverünk 1,5 dl habtejszínt (nem kell felverni előtte), alaposan elkeverjük.
- A tortát 3 részre vágjuk.
- Az alsó lapot megkenjük csokoládémasszával, erre a fele adag tejszínt rásimítjuk, darabolt eperrel megpakoljuk, kicsit nyomkodjuk bele az eperszemeket a tejszínbe.
- A következő lapot is ugyanígy elkészítjük, végül a tetejét ráhelyezzük.
- A maradék csokoládémasszával a tetejét és az oldalát is bekenjük.
- Eperszemekkel díszítjük.
- Tálalásig hűtőben tartjuk, jó hidegen a legfinomabb.
Nem bonyolult, könnyen elkészíthető torta és nagyon csokoládésan, nagyon finom! 😋
Jó sütögetést és jó nassolást kívánok!
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!