Csokoládés epertorta receptje

A csokoládés epertorta minden bizonnyal az idei eperszezon egyik sztárja lesz. Nagyon epres, nagyon csokis és nagyon finom. Az eper és csoki fenséges találkozása. A recept sem bonyolult, ugorjunk hát neki és kényeztessük a családot!

csokoládás epertorta

Csokoládés epertorta 🍰🍓

Tobzódik az ember a kínálkozó ötletekben eperszezon idején 🍓
Minden receptet szeretne elkészíteni, megkóstolni… Ugye?! 😉
Egy nagyon – nagyon csokoládésat választottam: 🙂 feltétlenül készítsétek el!!! – szól Illésné Nagy Mária ajánlója.

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 6 tojás,
  • 18 dkg kristálycukor (vagy nád, ill. édesítőszer),
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 12 dkg liszt,
  • 6 dkg natúr kakaópor,
  • 8 dkg étkezési keményítő

Krémhez:

  • 40 dkg étcsokoládé,
  • 1,5 dl habtejszín.

Tejszínhez:

  • 4 dl habtejszín,
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 1 tasak habfixáló,

+ kb. 35 dkg eper

Elkészítése:

  • A tojások sárgáját, 12 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük.
  • A fehérjéket a maradék, 6 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  • Összekeverjük, majd a lisztet, a keményítővel és a kakaóporral elvegyítjük, és kisebb adagokban a tojásos masszához keverjük.
  • Egy vajjal kikent, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük.
  • Elsimítjuk a tetejét és 175 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük.
  • Ha kisült a formából kivesszük és hűlni hagyjuk.
  • A habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval keményre felverjük.
  • A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverünk 1,5 dl habtejszínt (nem kell felverni előtte), alaposan elkeverjük.
  • A tortát 3 részre vágjuk.
  • Az alsó lapot megkenjük csokoládémasszával, erre a fele adag tejszínt rásimítjuk, darabolt eperrel megpakoljuk, kicsit nyomkodjuk bele az eperszemeket a tejszínbe.
  • A következő lapot is ugyanígy elkészítjük, végül a tetejét ráhelyezzük.
  • A maradék csokoládémasszával a tetejét és az oldalát is bekenjük.
  • Eperszemekkel díszítjük.
  • Tálalásig hűtőben tartjuk, jó hidegen a legfinomabb.

Nem bonyolult, könnyen elkészíthető torta és nagyon csokoládésan, nagyon finom! 😋
Jó sütögetést és jó nassolást kívánok!

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük