Kolbászos-spenótos penne – pikáns recept
Kolbászos-spenótos penne receptet kaptunk Illésné Nagy Máriától. Finomsága mellett nagy erénye, hogy egyszerűen és gyorsan elkészül. Penne helyett másfajta tésztát is használhatunk hozzá.
„Ajánló, ötletadó…
Hűtőmustra után, rövid ideig tartó gondolkozás 🤔…azután már jár a kezem és mindjárt tálalhatunk👍 ..gyorsan, finomat!” – szól Illésné Nagy Mária ajánlója.
Kolbászos-spenótos penne hozzávalói – 2 személyre
- 30 dkg penne tészta,
- 1 evőkanál olaj,
- 2 kis szál mangalica száraz kolbász vagy 1 nagy szál,
- 1 csokor újhagyma (zöld szárával együtt),
- 1 duci gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- 1 kis chili paprika,
- 12,5 dkg bébispenót,
- 4 dl tejszín,
- 15 dkg tofu (lehet füstölt tofut is használni!).
Elkészítése
- a tésztát sós vízben 1 evőkanál olajjal megfőzzük fogkeményre (al dente),
- amíg fő, előkészítjük a spenótot, lecsipkedjük a levélszárakat, megmossuk, leszárítjuk,
- a szárazkolbász bőrét lehúzzuk (ha folyó víz alatt megdörzsöljük, könnyen lejön a bőre), vékony szeletekre vágjuk,
- egy mélyebb serpenyőbe szórjuk,
- kevergetve zsírjára sütjük,
- az újhagymát szárával együtt felkarikázzuk,
- a fokhagymát pici darabokra vágjuk, a kolbászhoz adjuk, együtt sütjük,
- ha megfonnyadt a hagyma, sózzuk, borsozzuk,
- felöntjük tejszínnel, chili paprikával fűszerezzük,
- a tofut kockákra vágjuk, beleszórjuk,
- felforraljuk majd beleszórjuk a bébispenótot,
- 1 – 2 perc alatt, néhányszor megkeverve összeforraljuk,
- kóstolunk, ha szükséges fűszerezzük,
- a megfőtt, leszűrt tésztát beleborítjuk, átkeverjük.
Azonnal, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! 🍴
Tipp: bármilyen fajta száraztészta használható hozzá
Naygon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!