Patchwork sütemény
Patchwork sütemény különleges színét és ízvilágát a hozzákevert háromféle pudingpor adja. A pudingokat nem kell megfőzni, elég a port egyszerűen csak hozzákeverni a masszához.
„Könnyű elkészíteni ezt a pofonegyszerű, mégis mutatós süteményt. A tészta állaga a piskótáéhoz hasonló, kicsit sűrűbb, vajjal készített. Jó szívvel ajánlom!” – Szól Illésné Nagy Mária ajánlója.
Patchwork sütemény – (42 cm x 29 cm x 7 cm méretű tepsihez)
Hozzávalók
- 4 tojás,
- 25 dkg vaj,
- 25 dkg kristálycukor (nádcukor),
- 1 kis poharas tejföl (17,5 dkg),
- csipet só,
- 25 dkg liszt,
- 1/2 tasak sütőpor,
- 1 vanília pudingpor (főzős),
- 1 puncs pudingpor (főzős),
- 1 csokoládé ízű pudingpor (főzős).
Elkészítése
- a tojásokat különválasztjuk,
- a sárgáját habosra keverjük cukorral,
- majd hozzáadjuk a sót, vajat, tejfölt,
- a lisztet elvegyítjük a sütőporral, a masszához keverjük,
- a fehérjéket keményre verjük, beleforgatjuka,
- a masszát 3 felé osztjuk,
- mindenegyik masszaadaghoz hozzákeverünk egy csomag pudingport, így lesz egy puncs, egy vanília és egy csokoládépudingos masszánk,
- ezután egy tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk,
- egy evőkanál segítségével, egymás mellé, váltakozva beleszaggatjuk a 3 féle tésztát.
180 fokon sütjük, akkor kész, ha körben elválik a tepsi oldalától. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha megsült, a tetejére készíthetünk ízesített mázat. kb. 8 dkg porcukrot annyi citromlével (vagy narancs, rum…stb) keverjünk ki, hogy sűrű, de folyékony állagú masszát kapjunk. Ezt ízlés, tetszés szerint csorgassuk a tészta tetejére. A még meleg tésztán hamar megköt, megkeményedik a máz.
Egyszerű, finom, elronthatatlan sütemény 😉
Jó sütögetést kívánok!
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!