Csirkemájas töltelék töltött csirkecombhoz

A csirkemájas töltelék alkalmas arra, hogy megtöltsük vele a csirkecombokat, de akár arra is, hogy külön megsüssük és így tálaljuk a sült húsok mellé. A csirkemáj és a finom fűszerek igazán ízletes tölteléket eredményeznek.

csirkemájas töltelék

Csirkemájas töltelék töltött csirkecombokhoz

Hozzávalói – jó nagy adaghoz

  • 50 dkg csirke- vagy pulykamáj,
  • 3 db tojás,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 6 db zsemle,
  • só,
  • bors,
  • majoranna,
  • őrölt paprika,
  • petrezselyem zöldje,
  • zsír vagy olaj.

Elkészítése

  • Száraz vagy 1-2 napos zsemlét meleg vízbe áztatunk.
  • Közben a hagymát apróra vágjuk.
  • A csirkemájat vagy pulykamájat elkapargatunk egy deszkán.
  • Kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát.
  • Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, majorannát, kevés őrölt piros paprikát adunk hozzá.
  • Kevergetve pároljuk, megkóstoljuk, tetszés szerint ízesíthetjük.
  • Nem kell sokáig párolni, levesszük a tűzről.
  • Kinyomkodjuk a vizet a zsemléből.
  • Belekeverjük a májba.
  • Összevágott petrezselyem zöldjét és tojásokat adunk hozzá, jól átkeverjük.
  • Tetszés szerinti kiolajozott formába, tepsibe tesszük, vagy töltünk vele húst, csirkét.
  • Készre sütjük. Akkor kész ha már nem vizes, kicsit tömörebb az állaga, kb. 40 perc kell hozzá.

Tipp: Adhatunk hozzá pl. gombát apróra vágva, (vigyázzunk, mert ilyenkor 1-2 nap alatt el kell fogyasztani! ) fokhagymát is, vagy bármit, amit szeretünk…. 🙂 Sütéskor a formát vagy tepsit kibélelhetjük bacon szalonnával, nagyon finom így is.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük