Mari féle zöldséges rakott hús

A zöldséges rakott hús fő erénye az egyszerű, gyors elkészítési mód. A bepácolt és elősütött disznóhús vagy csirkemell szeletekben kerül a brokkoli és kelbimbó réteg közé. Sajt helyett ízletes juhtúró teszi szaftossá. Az sem mellékes azonban, hogy ezt még a gyerekek is szeretik.

zöldséges rakott husi

Lakatár Mari saját receptjét ajánlja szeretettel.

“Lidl-ben akciós a kelbimbó, brokkoli, ahhoz ajánlom a saját receptemet. Isteni finom ! Már készülés közben csodás illatok terjengenek a konyhában. Fagyasztó pakolás miatt, felhasználva a maradékok.”

Magam is szeretem az ötletadó recepteket, amelyek nincsenek köbe vésve, a család ízlsée szerint variálhatjuk. Annak, aki már unja a rakott kelt vagy rakott karfiolt, jól jöhet az a mostani gondolatébresztő recept, amit szabadon variálhatunk. Aki nem szereti a juhtúró, nyugodtan készíthet basamell mártás hozzá vagy akár sajttal is befedheti.

Zöldséges rakott hús elkészítése

  • a tejet összekeverjük a zúzott fokhagymával és megsózzuk,
  • a húst ebben egy napig pácoljuk,
  • másnap lecsepegtetjük,
  • lisztbe forgatjuk és forró zsíron mindkét oldalát megsütjük,
  • a tejet a húsra szűrjük és fedő alatt puhára pároljuk,
  • a húst átrakjuk egy tepsibe,
  • a szaftot kissé kihűtjük,
  • majd belekeverünk 2 tojást,
  • juhtúrót,
  • borssal ízesítjük,
  • a húsokra rárakjuk a tetszés szerinti zöldségféléket,
  • rákenjük a tojásos, túrós masszát,
  • forró sütőben összesütjük.”

Nagyon köszönjük Marinak a kitűnő receptet!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük