Tűzgyöngyvirág (Heuchera) gondozása – olvasói tanácsok

Ha igazán üde színfoltot szeretnénk a kertünkbe és mindezt egy kedvés gondozást igénylő, igen hálás növénnyel valósítanánk meg, akkor a tűzgyönygvirág (Heuchera) vagy másnéven tűzeső a legjobb választás. A tűzgyöngyvirág gondozása igazán gyerekjáték, de azért néhány tapasztalt olvasói tanács mindig jól jön.

Tűzgyönygvirág gondozása

Tűzgyöngyvirág gondozása

A tűzgyöngyvirág (Heuchera) a kőtörőfű-virágúak (Saxifragales) rendjébe és a kőtörőfűfélék (Saxifragaceae) családjába tartozó nemzetség. A nemzetségbe 43 faj és 1 hibrid tartozik.

Észak- és Közép-Amerikából származik, különböző fajai a Jeges-tenger egyes szigeteitől és Alaszkától kezdve, Kanada és az Amerikai Egyesült Államok nagy részén keresztül, egészen Mexikó déli feléig sokfelé megtalálhatók.

Az igénytelen tűzeső (tűzgyöngyvirág) csupán 20-30 cm magasságra nő meg, de változatos színvilága miatt a kert egyik legszebb éke lehet. Az örökzöld növény késő tavasztól kora nyárig hozza apró fürtös virágait, de színpompás leveleivel egész évben díszít.

Sinka Erika olvasónk, akinek töb hasznos tanácsa mellett már a csodálatos kertjét, Zöld Pagonyt  is többször megcsodálhattuk már itt a blogban, most néhány gondozási tanáccsal is ellát bennünket a tűzgyöngyvirágról.

“Már tavasszal színt visznek a kertbe, nyáron pedig hűsítenek. A félárnyék tökéletes számukra. Csak ne legyen mélyárnyékban, mert akkor a levél színe fakul, vagy színtelenedik. Egyébként igénytelen növény.

Volt már nálam is betegeskedés, ekkor átültettem új földbe. A régi földet óvatosan leszedtem, kapott egy kis talajfertőtlenítőt, biztos, ami biztos (Force) + még csigairtót is, valamint őszi műtrágyát. Olyat, aminek magas a kálium tartalma, hogy a gyökeresedésre hajtson. A csigák egyébként nagyon alattomosak tudnak lenni.”

Nagyon köszönjük Erikának a fotókat!

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük