Category: Gyógy- és fűszernövények

aranyvessző, aranyeső, aranycserje

Aranyeső, aranyvessző, aranycserje – melyik melyik?

Aranyeső, aranyvessző, aranycserje, aranyág, aranyfa. Öt megnevezés, amit sárga virágú növényekre használunk. Többnyire helytelenül. Az öt kifejezés valójában három teljesen különböző származású és habitusú növényt takar. Tegyük rendbe, hogy melyik kifejezés melyik növényt takarja!...

vegeta ételízesítő

Ételízesítők, krémek és szószok télire

Nagy mulasztásomat törlesztem most, amikor a befőzési kisokos és a házi savanyúságok gyűjteménye után ételízesítők, krémek és szószok télire való eltevéséhez mutatok ötleteket. Ételízesítők, krémek és szószok télire A fűszernövények raktározása egyre aktuálisabb feladattá...

közönséges orbáncfű virága

Közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum) gondozása

A közönséges orbáncfű – melyet lyukaslevelű orbáncfűnek vagy egyszerűen orbáncfűnek is neveznek a Kárpát-medence gyakori őshonos növénye. Gyógyhatásai mellett egyre több helyen előfordul dísznövényként vagy csokrokba kötve. Közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum) származása A közönséges...

fűszer paprika szósz tálban és fűszer paprikák

Bemutatkozik a fűszerpaprika sokszínűsége

A fűszerpaprika a világ egyik legkedveltebb fűszere, köszönhetően a sokszínűségének. A világ minden táján előszeretettel főznek vele, legyen szó csípős vagy édeskés ételekről. A chilipaprika, vagy másik nevén Capsicum annuum, az a fajta, amiből...

levendula limonádé pohárban

Tippek és receptek a levendula felhasználásához

Országszerte megkezdődtek a levendula szüretek, de egyre több kis kertben is nagyobb mennyiségű levendula terem, amit érdemes hasznosítani. A levendula a népszerűségét a díszítőértékén túl a sokoldalú felhasználhatóságának is köszönheti. Gyógy-, és fűszernövényként is...