Talajjavítás új csodafegyvere: Humin Garden Plus granulátum

A talajfrissesség megőrzése elemi érdekünk. A szobában, a teraszon, a díszkertben, a veteményesben vagy gyümölcsösben is csak akkor lesznek szép növényeink, jó termésünk, ha a talaj tápdús, egészséges. A talajjavításhoz, a megfelelő talajélet biztosításához a Humin Garden Plus tápanyagai nyújtják a leghatékonyabb környezetbarát megoldást. 

Humin Garden Plus

Hogyan változik a talaj szerkezete az évek során?

Az elmúlt évtizedek szakszerűtlen műtrágyázási- és növényvédelmi gyakorlata a kiskertekben is visszaütött, számos talajproblémát idézett elő. A talajokban túlsúlyba kerültek a toxinok és nyomelemek, ugyanakkor a humusz tartalma eltűnt, már pedig a talaj termőképességének elsődleges forrása a humusz.

A kerttulajdonosok újabb műtrágyázásban látták a megoldást, ami időleges megoldást jelentett ugyan, de beindított egy véget nem érő és egyre inkább kártékony körforgást. A sok vegyszerezés meggátolta a természetes humuszképződést és visszafordíthatatlan folyamatokat indított el.

A kimerült talajon egyre nehezebb fenntartani a növényzetet. A legyengült növény pedig képtelen tolerálni a szélsőséges időjárási viszonyokat és védekezni a kártevők ellen.

Egészséges talajélet humusszal

Rá kellett jönni, hogy humusz nélkül nincs minőségi élet. A humusz lazítja a talajszerkezetet, növeli a víztartó-képességet. A lassú lebomlású humin lehetővé teszi, hogy hosszú időn át táplálja  növényt, a fulvósav pedig  azonnal felvehető forrás biztosít a növénynek.

A humuszos talajban gyorsabb a magok csírázása és a gyökérképződés. Szebb és ellenállóbb növényeket nevelhetünk, saját termesztésű zamatos gyümölcsök és ízletes zöldségek kerülhetnek a családi asztalra.

Az elhasználódott és „kiégett” talaj kondíciójának, humusz tartalmának javítására fejlesztették ki a granulált Humin Garden Plust, ami magas fulvo- és huminsav tartalmánál fogva azonnali energiaforrásként szolgál a talaj és ezzel a növényzet számára.

Miért pont Humin Garden Plus?

A Humin Garden Plus huminsav tartalmú talajkondicionáló készítmény. Környezetbarát komplex szer, ami aktív szént juttat a talajba, és ezzel elősegíti a humuszképződést, táplálja a talajban élő mikroorganizmusokat. Javítja a talajélet minőségét, és ezzel a növényzet számára magasabb fokú immunitást biztosít.

Végre egy szer, ami kis kiszerelésben, kiskert tulajdonosok számára is elérhető. Könnyen használható, kiszórható a talajra, de feloldható is, mert olyan mint az instant kávé, hidrolozált granulátum.

A huminsavak a mikroelemekkel komplexeket képeznek, ezáltal a szövetek, sejtek számára könnyen felvehető és hasznosítható állapotba kerülnek. Emellett antibakteriális és gombaölő hatásukat is kifejtik.

A Humin Garden Plus hatékonyságára a hazai kertfenntartás egyik legnevesebb szakembere, Molnár Gábor Éva a garancia. Hosszabb ideje eredményesen alkalmazza saját kertjében és szobanövényeinél is.

 

Humin Garden Plus alkalmazása a lakásokban és a kiskertekben

A granulátum nagy előnye a könnyű használat. Az előírás szerinti mennyiségű granulátumot keverd bele a vízbe, hagyd hogy feloldódjon és már öntözheted, permetezheted is. Épp úgy használható cserépben nevelt szoba- és balkonnövényekhez, mint bármilyen kertben.

Példák a Humin Garden Plus hatékony kiskerti alkalmazására

 • Talajjavításra füvesítés előtt,
 • Gyepszőnyeg telepítéskor.
 • Tápanyaghiányos területek kezelése,
 • Talajuntság kezelése,
 • Gombás fertőzések elleni védekezése,
 • Dísznövények ültetésénél,
 • Fásításnál,
 • Sárgafoltosodás kezelése
 • Örökzöldek tápanyag utánpótlása
 • Konyhakerti talajjavítás
 • Gyümölcsfák kezelése.

Mint a felsorolásból is látszik, egész évben alkalmazható az előkészítési, és kertfenntartási munkálatok során veteményesben, díszkertben, gyümölcsösben vagy füvesítésnél egyaránt.

A vegyszermentes kertészkedés során a talajjavításnak köszönhetően nem kell rettegned szeretteid egészségéért. Sem családtagjaid, sem háziállataid sem fognak megbetegedni Humin Garden Plus használatának következtében, hiszen nem használsz vegyszert.

Humin Garden Plusz

Összefoglalva elmondható, hogy a Humin Garden Plus hatékonyan használható talajjavításra, talajuntság kezelésére, általános növényvédelemre bármilyen növénykultúrában balkonládákban, konyhakertben, gyepre, kertépítéshez, gyümölcsösbe egyaránt.

A Humin kiskerti felhasználásáról részletesebben is olvashatsz a szakértő Molnár Gábor Éva kertészmérnök tollából.

A Humin egy kilós kiszerelésben is elérhető. Ezt akkor javaslom, ha óvatos vagy és saját szemeddel szeretnél meggyőződni a hatékonyságáról. Tudom, hogy a kipróbálás után magad is rájössz, hogy a gazdaságos, 5 kilogrammos csomagolással sokkal jobban jársz.

Nincs nitrogén a huminsavban, akkor mitől szebb a növény?

A cikk megjelenését a kertfuvesites.hu webáruház, a Humin Garden Plus hazai forgalmazója támogatta. Köszönöm a megkeresést és az együttműködést!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

1 Response

 1. Zabos Péter szerint:

  ha levéltrágyaként akarom kipermetezni a fűre, milyn arányban kell oldani és mennyi idő alatt oldódik fel a granulátum?? Válaszukat előre is köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük