Szezámos rántott csirkeszalagok nyári tejszínes gyümölcsszósszal
Szezámos rántott csirkeszalagok nyári tejszínes gyümölcsszósszal és burgonyakrokettel került olvasónk asztalára. Szuper ötlet, hogy a rántott csirkét szezámmaggal bolondította meg és a tejszínes gyümölcsszósz hozzáadásával igazi nyári fogássá varázsolta a klasszikus ebédet. El is mesélte, hogy készült szuper ebéd, amit az egész család örömmel fogyasztott.
Szezámos rántott csirkeszalagok nyári tejszínes gyümölcsszósszal
Ki más készíthette volna a szuper ebédet, mint Illésné Nagy Mária, akitől már annyira sok remek ételötletet és receptet kaptunk.
Természetesen most is elárulta, hogy készült a finom fogás.
„Ebéd….ajánló, ötletadó
Szezámos rántott csirkeszalagok, krokettel, nyári tejszínes gyümölcsszósszal…a gyümölccsel készült fogások kedvelőinek.
A burgonykrokett régi recept, amit nem lehet megunni, a legfinomabb, elronthatatlan .
A legjobb burgonyakrokett belül puha, omlós, kívül ropogós. Önálló ételként is megállja a helyét pl. fokhagymás petrezselymes vagy kapros tejföllel tálalva. Főleg a mártásokkal készült húsok mellé kiváló köret. Jól illik a vadhúsokhoz vagy a vadashoz. Vegetáriánusok előszeretettel fogyasztják főzelékekhez feltétként. Nagyon jól illik rántott és szaftos húsokhoz és gyümölcsragukhoz is.
A csirkeszalagokat csirkemellből készítettem, a szokásos panírba szezámmagot kevertem.
Nyári tejszínes gyümölcsszósz elkészítése
A gyümölcsszószhoz a körtét, őszibarackot, málnát és saját termésből való kumquat-ot használtam. Tejszínnel dúsítottam, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel fűszereztem.
Könnyű, ízekben gazdag, finom ebédünk volt.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon köszönjük a szuper ötletet Illésné Nagy Máriának!