Szedd magad levendula 2021 – helyszínek linkekkel

Szedd magad levendula akciók 2021-ben sem maradnak el, mert a levendulát nem lehet megunni. Sokan már az illatozó lila levendula mezők látványáért is útra indulnak. Vannak azonban akik nem elégszenek meg a pillanatnyi örömökkel és lila gyógy- és fűszernövényből feltankolva érkeznek haza, hogy azt – frissen vagy szárítva – dekoráláshoz vagy épp a konyhában felhasználva hasznosítsák. Összegyűjtöttem a legismertebb levendula földeket és levendulaszüret helyszíneket!

Szedd magad levendula 2021

Magam is imádom a levendulát, így természetes, hogy anyukám kertjében is van belőle. Az erkélyemen többször próbálkoztam vele, de sosem sikerült hosszútávon megtartani. Nem igazán szeret cserépben nevelkedni. 

Szedd magad levendula 2021

Hazánk két legnagyobb levendulás rendezvénye a Tihanyi Levendula Fesztivál és a Pannonhalmi Levendula Napok az idén is megrendezésre kerül. Mindkét helyszínen lesz levendulaszüret is, így érdemes a virágok begyűjtését erre az időszakra időzíteni és a kiegészítő programokon még jobban megismerkedni a levendulával és felhasználásával.

Levendulát időjárástól függően általában június közepétől kezdhetjük szedni. Tekintve, hogy a francia levendula gyakran másod- és harmadvirágzással is megörvendeztet bennünket, akár még szeptemberben is szedhetjük. 

Több levendulamezőnél gondoltak azokra is, akik fényképezkedni szeretnének és külön selfisarkokat alakítottak ki.

A levendula leszedését érdemes a felhasználás módjának megfelelően ütemezni

A levendula szüretek általában hasonló elven működnek az egész országban. A bejáratnál lehet megvásárolni a különböző méretű aratótáskákat vagy kosarakat, amiket aztán mindenki saját maga tölthet meg az illatozó szépséggel. A legtöbb helyen a szedéshez metszőolló is bérelhető, de használhatjuk a sajátot is.

Vannak helyek, ahol még arra is gondoltak, hogy akkor se maradj le a friss levenduláról, ha nem tudsz elmenni személyesen, hogy magad szedd le a csodás, lila virágokat. Webáruházban egyszerűen megrendelheted a különböző méretű táskákat és pár napon belül már a te otthonodban illatozik a frissen szedett levendula.

Levendulaszüret helyszínek 2021

A levendula lelőhely nevére kattintva a helyszín oldalára jutsz, ahol minden információt megtalálsz a levendulaszüretről. 

Tipp: Indulás előtt mindenképp érdemes felkeresni a levendula szüret hivatalos oldalát a pontos információkért. Előfordulhat, hogy egy területen már leszedték az összes levendulát vagy esetleg később nyílnak a virágok és később kezdődik a szüret. Előfordul az is, hogy csak előregisztrációval lehet részt venni a szedd magad akcióban.

Kérlek, írd meg, ha ismersz olyan levendulás helyet, ami kimaradt a listából! Berakom azt is, hogy minél teljesebb legyen a gyűjtemény.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük