Sokoldalú muskátli: színfolt a kertben és a balkonon is

A sokoldalú muskátli a városi és falusi erkélyeknek, balkonoknak egyaránt közkedvelt lakója. Nagyon sok mindent elmondtam már róla. Most a szakértő tanácsait hoztam arról, hogy milyen környezetbe ültessük és milyen növényekkel társítsuk a muskátlit.

sokoldalú muskátli a kertben

Sokoldalú muskátli: színfolt a kertben és a balkonon is

A muskátlik közkedvelt lakói az erkélyeknek, balkonoknak. Vidám virágaikkal, a színek és formák változatosságával nyárias hangulatot árasztanak. Ugyanakkor ez a könnyen gondozható dél-afrikai növény jóval sokoldalúbb, mint azt sokan azt feltételezik róla. A muskátlik szinte minden életmódhoz passzolnak.

Akár a város kellős közepén is jól mutat a sokoldalú muskátli

Modern idill a város közepén: a növényekkel könnyedén jókedvű hangulat teremthető a városi erkélyeken és teraszokon. A muskátli tökéletes választás napos vagy félárnyékos helyekre, hiszen gyorsan nő, rengeteg tartós virága van, könnyen gondozható és  nagyon szívós.

Magas, nagyobb levelű növények mellé helyezve a kontraszt különleges és barátságos hangulatot kölcsönöz.

A muskátlik kézzel készített dekorációval és bútorokkal is jól működnek, például a munkaállomás bútoraival kombinálva modern hatást kölcsönöznek a térben. A rengeteg színes virággal körülvett városi teraszon garantált a nyaralás hangulata munka közben.

Tipp: Más fénykedvelő növények mellé helyezve nemcsak az emberi szemnek kedvezhetünk, hanem a méhek jóllétéhez is hozzájárulhatunk.

muskátli és egy fiatal pár az erkélyen

Kerti pihenés

Egy kert, legyen az a városban vagy vidéken, remek hely arra, hogy nyugalmat találjunk a mindennapi élet zajában. A növények és a színes virágok pihenésre és kikapcsolódásra hívnak, a muskátli pedig élénk színeivel elhozza a nyári hangulatot. Amikor helyet keresünk a kertben a muskátlik elültetéséhez, fontos, hogy fényes napos vagy félárnyékos pontot válasszunk, mert itt lesznek a legboldogabbak.

A muskátlik szabadon virágoznak és könnyű gondozni őket, így jól kombinálhatóak más növényekkel is.

A zsálya, a tölcsérjázmin és a cickafark (achillea) mind a napimádók csoportjába tartoznak, akárcsak a muskátli. Sok-sok táplálékkal látják el a méheket és más rovarokat is és remekül mutatnak együtt.

A póknövények, a mediterrán citrom- és klementinfák, valamint a különböző gyógy- és fűszernövények növények szintén ideális partnerei a muskátlinak.

A muskátlik jól mutatnak szinte bármi mellett, ami csak egy kicsit is régimódi. Jól illenek olyan kreatív projektekbe például, mint ez a függőleges biciklikerék-kert. A falra akasztva mókás, figyelemfelkeltő hátterei a színes virágcserepeknek.

További információk és képek a www.pelargoniumforeurope.com weboldalon találhatók.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük