Sajtos masni mutatósan receptje

Az igazán mutatós sajtos masni még szilveszterre készült Marikáéknál. A különleges technikával hajtogatott masni nagyon mutatós, bármilyen alkalomra vagy egyszerűen csak a család kényeztetésére érdemes elkészíteni.

Sajtos masni

Sajtos masni

„A szilveszteri nassoláshoz, koccintáshoz készítettem a sós aprósütemény. Egy süteményes csoportból való a recept, megtetszett, megsütöttem.
Nagyon finom, ropogós, porhanyós, másnap is megőrzi a friss állagát. Bármilyen formára vágható, szaggatható, én most ebben a cuki, mutatós masni formában készítettem el. Jó készülődést, sütögetést, jó étvágyat kívánok! Köszönöm a receptet Némethné Ildinek! ” – kaptuk a masni elkészítését fátisfotókon is bemutató receptet Illésné Nagy Máriától.

Sajtos masni receptje

Hozzávalók: (kb. 40 darabhoz)

Tésztához:

  • 30 dkg liszt,
  • 15 dkg vaj vagy margarin,
  • 3 dkg zsír,
  • 12 dkg sajt (tetszőleges fajta, nálam Gouda),
  • 1 tojás sárgája,
  • 2 csapott teáskanál só,
  • 3 evőkanál tejföl

Tetejére:

  • tojásfehérje a kenéshez

Tészta és masnik elkészítése

  • Összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból,
  • majd hűvös helyen pihentetjük 1 órát.
  • Lisztezett deszkán (vagy szilikonon) kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk,
  • 7 cm átmérőjű szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk,
  • a fotókon látható módon hajtogatjuk,
  • egyik oldalon a felénél, a feléig bevágjuk a tésztát, a másik felén két vágást ejtünk,

  • az egy vágásos tészta részt ráhajtjuk a másik oldalra,

  • a két vágásos részt felhajtjuk,

  • villával díszítjük,

Sajtos masni

  • Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és tojásfehérjével lekenjük,
  • 190 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük