Petrezselyem hajtatása télen a konyhában

Télen méginkább vagyunk a friss, zöld ízekre. A mi éjhajlatunkon nem sok ilyen alapanyagot találunk. Jó megoldás lehet ilyenkor a petrezselyem hajtatása a konyhában. Az egyszerű módszerrel – nagyanyáink méltánytalanul elfelejtett trükkjével – állandóan friss petrezselymünk lehet, amivel zamatossá tehetjük és feldobhatjuk az ételeinket.

Petrezselyem hajtatása télen

Ételeink zamatát leginkább a zöldségek és a fűszernövények biztosítják. A fűszereket lefagyásztással és szárítással is tartósíthatjuk, de ezek nem vehetik fel a versenyt a friss fűszerekkel. A petrezselyem zöldje a frissesség és vegyszermentesség mellett üde látványt is nyújt a szürke téli napokon.

Petrezselyem hajtatása télen a konyhában

Nagyné Laki Erzsébet olvasónk árulta el a nagyanyánk egyszerű trükkjét.

“Nekem a petrezselyem zöld a virágom ilyenkor. Két hete még egy levele sem volt. A cserepes nekem soha nem marad meg, ezért próbálkoztam ezzel a régi praktikával.

Jó vastag fehérgyökeret választok, amin van zöld levél is. Ha azokat a zöldeket elhasználtam, a fehérrépa tetejét levágom és vízbe teszem. Kevés víz kell neki, különben hamar elrohad. Egy kis tányér vagy akár egy befőttes üveg teteje is elég neki.

Ablakban, hűvös helyen tartom, naponta cserélem a vizet.

Pár nap alatt már elkezd hajtani.

Gyakran több petrezselyem fejecskét is teszek külön-külön vízbe. A fehérrépa ezen részét egyébként csak eldobnánk, így pedig mindig van friss petrezselymem.

Zellerrel is ugyanígy működik. Sok sikert hozzá!”

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Nagyné Laki Erzsébetnek!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 282
  • 32
  •  
  •  
  • 282
  •  
  • 32
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük