Nyaralj a kertben! – inspiráló olvasó kert

A nyaralj a kertben szavak 2020-ban új értelmet nyertek. A világjárvány miatt sokaknak tényleg csak a kertben való nyaralás jutott. Sinka Erika csodálatos négyévszakos kertjéből nem is kívánkozik sehova az ember.

nyaralj a kertben

Nyaralj a kertben

Az igazi kert nem egyszerűen zöld, hanem millió színe van. És millió funkciója. Megtölthetjük természetességgel, vidámsággal, eleganciával, harmóniával, kényelemmel, praktikussággal, játékossággal, fantáziával, romantikával. Bármivel, amire csak vágyunk. Az igazi kertben nyaralni is lehet.

Sinka Erika Zöld Pagonyja annyira tökéletes, hogy bárki meglátja, így érzi, itt szívesen leélne egy egész életet. Nem véletlen, hogy több országos pályázaton is díjnyertes volt a kert.

Át is adom a szót Erikának, meséljen Ő és a fotói.

Mindig is kertes, családi házban laktam, a növények szeretete belülről fakad, el sem tudnám képzelni mindennapjaimat kert nélkül, virágok nélkül.

A kert Budapest peremkerületében található, valaha szántóföldként szolgált terület, ma már lakóparknak felparcellázva. Amikor 16 évvel ezelőtt megvásároltuk a telket még nem tudtuk pontosan, hogy mit is kellene ültetni, mit is szeretnénk, de azt tudtam, hogy a kert és lakóház kapcsolata a lehető legtermészetesebb lesz.

A több mint 1000 négyzetméteres területet kezdetben fű borította, apránként lettek elültetve nagyobb fák és cserjék. A különleges (5 szögletű telek), valamint a kert nagysága lehetővé tette, hogy kertben lévő „kert-szobákat”, lehessen kialakítani, így a kertben számos „lakószoba” gondoskodik az itt élők pihenéséről.

A kert tájolása igen kedvező volt nemcsak építészetileg, hanem a kert funkcionális kialakítása szempontjából is. A bejárati rész észak, észak-keleti, a lakóépület által körülvett félköríves terasz pedig déli fekvésű. A kert kialakításánál elsődleges szempont volt a természethű, hazai, nem tájidegen növényzet telepítése (vadvirágok) a jobbára homokos talaj ezt lehetővé tette.

Nagyon köszönöm a leírást és a fotókat Sina Erikának! 

Egy ilyen csodálatos kertet természetesen nem lehet bemutatni egyetlen bejegyzésben. Ígérem, még visszatérünk ide.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük