Körtés-csokis torta receptje
Körtés-csokis torta igazi őszi kényeztető finomság. Kísérletezőkedvűek bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetik, mert a jó alaptészta, és a minden gyümölcshöz jól passzoló olvasztott csokoládé garancia a sikerre. Már mutatom is a körtés és csokoládés torta egyszerű receptjét!
Körtés-csokis torta receptje
Hozzávalók
Tésztához
- 125 g lágy vaj vagy margarin,
- 100 g porcukor,
- 1 tasak vaníliás cukor,
- 1 csipet só,
- 2 tojás,
- 175 g búzaliszt,
- 1 csapott teáskanál sütőpor.
Krémhez
- 500 g körte,
- 400 ml hideg habtejszín,
- 2 tasak zselatin fix,
- 15 gr kakaópor,
- 50 g porcukor,
- 1 tasak vaníliáscukor,
- 50 g csokoládéreszelék,
- 25 g étcsokoládé.
Körtés-csokis torta elkészítése
- A körtéket megmossuk, meghámozzuk,
- magházukat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk,
- 16 szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk,
- a tortaformát kivajazzuk, lisztezzük,
- a sütőt előmelegítjük,
- a vajat egy keverőedényben habosra keverjük,
- fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, a vaníliáscukrot és a sót,
- a tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük,
- a lisztet a sütőporral elkeverjük,
- majd két részletben a masszához keverjük,
- a masszát az előkészített tortaformába öntjük,
- tetejét elsimítjuk,
- 180 fokos sütőben megsütjük, (kb 25 perc),
- a megsült tortalapot sütőrácson hagyjuk kihűlni,
- majd egy tortatálra helyezzük,
- a krémhez a tejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük,
- hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a vaníliáscukrot,
- a körte darabokat és a csokoládéreszeléket a krémhez forgatjuk,
- A krémet rárakjuk a tortalapra,
- a félretett körteszeleteket a krémre tesszük,
- a tetejét a gőz felett megolvasztott csokoládéval meglocsoljuk,
- tálalásig hűtőszekrénybe rakjuk.
Nagyon köszönöm a receptet Mészáros Erzsébetnek!
Nagyon jó körtés választás még a körtés-meggyes sütemény is.