Körtés-csokis torta receptje

Körtés-csokis torta igazi őszi kényeztető finomság. Kísérletezőkedvűek bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetik, mert a jó alaptészta, és a minden gyümölcshöz jól passzoló olvasztott csokoládé garancia a sikerre. Már mutatom is a körtés és csokoládés torta egyszerű receptjét!

körtés-csokis torta

Körtés-csokis torta receptje

Hozzávalók

Tésztához

  • 125 g lágy vaj vagy margarin,
  • 100 g porcukor,
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 1 csipet só,
  • 2 tojás,
  • 175 g búzaliszt,
  • 1 csapott teáskanál sütőpor.

Krémhez

  • 500 g körte,
  • 400 ml hideg habtejszín,
  • 2 tasak zselatin fix,
  • 15 gr kakaópor,
  • 50 g porcukor,
  • 1 tasak vaníliáscukor,
  • 50 g csokoládéreszelék,
  • 25 g étcsokoládé.

Körtés-csokis torta elkészítése

  • A körtéket megmossuk, meghámozzuk,
  • magházukat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk,
  • 16 szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk,
  • a tortaformát kivajazzuk, lisztezzük,
  • a sütőt előmelegítjük,
  • a vajat egy keverőedényben habosra keverjük,
  • fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, a vaníliáscukrot és a sót,
  • a tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük,
  • a lisztet a sütőporral elkeverjük,
  • majd két részletben a masszához keverjük,
  • a masszát az előkészített tortaformába öntjük,
  • tetejét elsimítjuk,
  • 180 fokos sütőben megsütjük, (kb 25 perc),
  • a megsült tortalapot sütőrácson hagyjuk kihűlni,
  • majd egy tortatálra helyezzük,
  • a krémhez a tejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük,
  • hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a vaníliáscukrot,
  • a körte darabokat és a csokoládéreszeléket a krémhez forgatjuk,
  • A krémet rárakjuk a tortalapra,
  • a félretett körteszeleteket a krémre tesszük,
  • a tetejét a gőz felett megolvasztott csokoládéval meglocsoljuk,
  • tálalásig hűtőszekrénybe rakjuk.

Nagyon köszönöm a receptet Mészáros Erzsébetnek!

Nagyon jó körtés választás még a körtés-meggyes sütemény is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük