Kókuszkrémes szelet receptje – sütés nélküli finomság

A kókuszkrémes szelet sütés nélkül készül. Így a nyári forróságban is nyugodtan bevállalhatjuk az egyszerű recept alapján készülő kókuszos sütit. Olvasónk árulta el, hogyan készül.

Kókuszkrémes szelet tányéron

Kókuszkrémes szelet receptje

Hozzávalók – 20 x 30 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • kb 3 dl tej

A krémhez:

  • 4,5 dl tej
  • 4,5 evőkanál liszt
  • 2,5 teáskanál vaníliakivonat
  • 7,5 evőkanál porcukor
  • 7,5 dkg vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Kókuszkrémes szelet elkészítése

  • Első lépésként készítsük el a kókuszos krémet, mert annak hűlnie kell.
  • Egy tálban keverjük simára a lisztet a tejjel, majd adjuk hozzá a kókuszreszelék felét.
  • Folyamatos keverés közben főzzük sűrűre.
  • Amint kihűlt, ízesítsük vaníliával és cukorral, majd dolgozzuk el benne a vajat és az többi kókuszreszeléket.
  • Egy tálban gyúrjuk össze a tészta összetevőit, annyi tejjel, hogy könnyen formázható legyen a massza.
  • Osszuk kettő egyenlő részre. Egy enyhén porcukorral megszórt munkalapon nyújtsuk ki mindkét részt 20*30 cm-es méretűre.
  • Egy tepsibe helyezzük az első tésztalapot.
  • Kenjük meg a kókuszos krém felével, majd tegyük rá a következő tésztalapot.
  • A maradék krémet kenjük rá, majd vonjuk be a csokimázzal.
  • Helyezzük a desszertet néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a máz megdermedjen.
  • Miután kellőképpen lehűlt, vágjuk kisebb kockákra és tálaljuk.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Kordics-Ujvári Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük