Gyönyörű kertté varázsolt terasz az ötödiken

A kert és a terasz nem is állnak olyan messze egymástól, mint gondolnánk. A gondosan kialakított erkély vagy terasz nemcsak a lakás egy darabja, hanem sok munkával és gondoskodó szeretettel akár kert is lehet belőle. Wolf Márta példaértékű ötödik emeleti erkélye igazi terasz kert. Bízom benne, hogy példáját sokan követendőnek tartják és a kertté varázsolt terasz fotóit látva ihletet, ötletet nyernek belőle a saját erkélyük csinosításához. 

Gyönyörű kertté varázsolt terasz az ötödiken

Márta erkélyén minden van, ami csak elképzelhető egy burjázó erkélyen. A növény mennyiséget elnézve akár kertnek is nevezhetjük ezt a zöld oázist. A klasszikusnak számító balkonnövények (muskátli, leander, petúnia, stb) mellett gyógy- és fűszernövényeket is találunk. Szép számmal vannak kaktuszok és pozsgások is, de Boci cica, a visszajáró rigók és gerlék is hozzájárulnak a kerti hangulathoz.

„Teraszom. Este felélednek a növények. Locsolás után fellélegeznek. Azért vannak veszteségek a nagy meleg miatt, de a meglévők szépek. A krizantémokat talán sikerül „átnyaraltatni”. Az árnyékosabb sarokban – Pintér Márti tanácsait követve – szépen bokrosodnak. Néhány fűszernövényem is szép. Még néhány leandervirág is megörvendeztet. A minirózsa másodszorra virágzik. A pletykák, díszcsalánok, a bakopa és a szúnyogűző élvezik a helyüket. Szóval burjánoznak.”

Nagyon köszönöm Wolf Mártának, hogy időről időre megcsodálhatjuk a gyönyörű burjánzó balkont a Facebook csoportunkban és szakértő tanácsaival másokat is segít és inspirál a balkonkertészkedésben.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük