Kekszes krémes – sütés nélküli finomság receptje
Kekszes krémes az előrelátók, ugyanakkor a sütést nem igénylő sütik kedvelőinek süteménye. És persze azoké, akik szeretik egyszerű finomságokkal kényeztetni a családot. Nagy előnye, hogy előre elkészíthető, így vendégváráshoz is kitűnő.
Kekszes krémes repectje
A krémet ugyan főzni kell, de a sült tészta helyett háztartási keksz az alapja, így még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.
Hozzávalók
- 4 tojás,
- 6 evőkanál liszt,
- 5 evőkanál porcukor,
- 2 vaníliás cukor,
- 5 dl tej,
- 25 dkg margarin,
- 25 dkg porcukor,
- 1 evőkanál citromlé,
- csipet só,
- 2 csomag háztartási keksz.
Kekszes krémes elkészítése
- a tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük és sűrű krémmé főzzük,
- a margarint 5 kanál porcukorra és a vaníliás cukrokkal habosra keverjük és a még langyos krémmel (így sokkal simább lesz) összedolgozzuk,
- a kekszeket langyos tejbe mártjuk (csak egy pillanatra, ne ázzon el),
- a kekszből egy sort lerakunk egy tepsibe (én gáztepsibe szoktam),
- rákenjük a krémet és rárakjuk a másik csomag kekszet,
- ízlés szerint ezt a kekszréteget megkenhetjük nem túl édes, pikáns lekvárral,
- a tojásfehérjéket a 25 dkg porcukorral, a citromlével, csipet sóval gőz fölött felverjük,
- a kész habot a kekszre simítjuk.
- Tetejét ízlés szerint díszítjük kakaóporral, csokireszelékkel
Csak másnap lehet jól szeletelni, amikor a krém már megdermedt, a keksz pedig megpuhult.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Pethes Juditnak!
Tettszik, hogy nem kell sütni a lapot, lehet helyettesíteni a keksszel. Rövidesen ki fogom próbálni, biztos nagyon finom lesz.
Szerintem nem fogod megbánni.
Sok sikert és jó étvágyat hozzá! Jucó