Kavart tésztás álom süti paradicsomlével
Kavart tésztás álom süti paradicsomlével nevet adtam az egyszerű olvasói sütinek. Nagyon egyszerűen elkészíthető, a házi paradicsomlé pikánssá varázsolja.
Kavart tésztás álom süti paradicsomlével receptje
A kavart vagy kevert tésztás receptek népszerűségüket leginkább annak köszönhetik, hogy nagyon gyorsan összeállítható a tésztájuk. A kimért hozzávalókat csak össze kell keverni és már mehet is a sütőbe.
Az olvasónk által most ajánlott kevert álom süti paradicsomlével készül. Legjobb hozzá a házilag készített paradicsomlé.
Az akár erkélyen is termeszthető paradicsom nagyon sokoldalúan használható. Nyersen, aszalva, savanyúságnak, levesnek, mártásnak, passzírozva üdítőitalnak egyaránt kitűnő, sok ételbe ízesítőként használjuk. Szemben a gyümölcsökkel, amelyek nyersen a magasabb C-vitamin tartalom miatt egészségesebbek, a paradicsomnak főzve nagyobb a tápértéke, mert a likopin így könnyebben ki tud szabadulni a növényi rostok közül.
A vitaminok közül legjelentősebb a C-vitamin (20–30 mg), de még 11-12 féle vitamin található benne, közöttük az A, B1, B2, ezek mellett jelentős mennyiségben (1,6 mg) tartalmaz karotint.
Tóthné Emma osztotta meg a rendkívüli receptet. „Lányok itt az igazán egyszerű kavart tészta recept.”
Hozzávalók
- 15 evőkanál étolaj,
- 15 evőkanál sűrű házi paradicsomlé,
- 15 evőkanál kristálycukor,
- 1 evőkanál kakaó,
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj,
- 1 vaníliás cukor,
- 1 sütőpor,
- 4 egész tojás,
- 17 evőkanál liszt,
- dió a tetejére, a megszóráshoz.
Kavart tésztás álom süti elkészítése
- a hozzávalókat csomómentesre kikavarom,
- kikent tepsibe öntöm,
- a tetejét durvára tördelt diódarabokkal megszórom,
A piskótához hasonlóan gyorsan megsül.
Jó étvágyat!
Nagyon köszönjük a receptet Tóthné Emmának!