Karácsonyi kaktusz virágoztatása ütemezetten

A karácsonyi kaktusz virágoztatása a karácsonyhoz közeledve egyre inkább előtérbe kerülő kérdés. Pedig a virágzáshoz nemcsak 1-2 hónapi helyes gondozás szükséges, az egész évi  szakszerű ápolás hozza csak meg a várva várt virágokat és így kerülhető el a bimbók lehullása. Olvasónk árulta el, milyen gondozási módszer vált be neki.

Karácsonyi kaktusz virágoztatása

Karácsonyi kaktusz virágoztatása

Ritkán látni olyan csodálatosan szép, virágokkal teli és formás karácsonyi kaktuszt, mint olvasónkké. Nem csoda, hogy mindenki azonnal érdeklődött dús virágzás titkáról. Olvasónk pedig nem fukarkodott a válasszal. Beszélt a karácsonyi kaktusz gondozásáról és kitért a virágoztatás titkára is.

„Kinyílt az első kaktuszom. Az idén beosztom őket, egyenként virágoztatom, hogy mindig legyen valami szépség a nappaliban! Többen kérték írjam le hogyan gondozom!

3 évenként átültetem laza tőzeges marha trágyás földbe nagyobb cserépbe. Tavasztól késő őszig félárnyékban a teraszon van. Kb hetente locsolom (időjárás fűggően) és 2 hetente tápoldatozom Volldüngerrel.

Eső ellen védem, az eresz alá húzom, mert a kiadós, többnapos esőt nem szereti. Október végén hideg, de napfényes teleltetőbe viszem. Ekkor már látszanak a bimbók. November közepéig nem öntözöm csak annyit, hogy éppen ki ne száradjon.

Majd egy meleg szobában helyezem el, öntözöm és virágba borul! Mindenkinek sok sikert kívánok! Az egyenkénti viragoztatás pedig csak annyi, hogy nem egyszerre hozom be a teleltetőből mind a hat cserép virágot a melegre, hanem különböző időpontokban. Így kicsit szabályozni tudom a virágzását.

Karácsonyi kaktusz videón

Nagyon köszönöm a hasznos tapasztalatokat Bagdány Lászlónénak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

3 hozzászólás

 1. Bauer Miklósné szerint:

  Csodálatos-ak Nagy Juco Karácsonyi kaktuszai, a sokoldalú kitartó munkái. Ilyen színű kaktuszok is léteznek? Sajnos az enyén 3 éve /költözést megelőzően/ virágzott utoljára és új lelvélkék is csak most jelentek meg. Megkísérlem a gyakorlati tudását felhasználni, bár a környezeti adottságaim korlátozottak.
  Köszönettel:Marika

 2. Dankó Julianna szerint:

  Olvastam a karácsonyi kaktusz gondozásáról kicsit meglepődtem, mert mindig azt hallottam hogy 1 fontos titka van nem szabad a helyét változtatni mint a többi kaktusz féléknek.

  • Nagy Jucó szerint:

   Úgy tudtam én is, de tény és való, hogy a tavaly nálam sem volt gond, amikor már a jó bimbós virágot áthelyeztem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük