Mire jó a kis erkély?

Bármilyen kis erkély is jobb mint a semmi. Berendezéséhez, megfelelő kihasználásához ugyan kell némi kreativitás, de érdemes foglalkozni vele. Bármilyen kicsi is a balkon, közelebb hozhatja a természetet és kedves zugot nyújthat a kikapcsolódáshoz. 

kis erkély

Mire használható a kis erkély?

Aki olvassa a blogomat az tudja, hogy a erre a kérdésre egyértelműen azt mondom, hogy kertészkedésre. Meg kiülésre, kávézásra, olvasgatásra. meg egy csomó más mindenre, amit már az erkély funkciói bejegyzésemben összeszedtem.

Valljuk be őszintén, egy kis erkélyen a balkonkertészkedés sem túl egyszerű. Nagyon vissza kell fognunk magunkat a növények terén. Már a balkon tervezésnél figyelembe kell venni a balkon adottságait, a lehetőségeket. Jó hír, hogy bármelyik égtáj felé néz is balkon, találhatunk olyan növényeket, amelyek jól érzik ott magukat, megtöltik élettel a teret.

Nagy divat mostanság a balkonon biogazdálkodni, fűszernövényeket, paradicsomot termeszteni.  Hasznos és sikerrel kecsegtető próbálkozás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Akinek csak egy csöppnyi erkély adatott, annak egy kicsit több fantáziára van szüksége, hogy a helyet minél jobban ki tudja használni. Sokat segít ebben a térben gondolkodás, amikor megpróbáljuk kiterjeszteni a határokat. Arra kell terjeszkedni, amerre lehet: felfelé, pl függő virágoskerttel.

Egy növényekkel gazdagon berendezett balkon az esztétikai hatáson túl hozzájárul a balkonnal kapcsolatban álló helyiség mikroklímájának javításához is. Kis balkon, kis mikroklíma javulás, de nagy öröm. Nem érdemes bosszankodni a méret miatt, inkább arra kell energiát fordítani, hogy kihozzuk belőle a maximumot.

Köszönöm a megosztásokat!
  • 221
  • 7
  •  
  •  
  • 221
  •  
  • 7
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük