Honnan ismerszik meg a jó szerszámos táska?

A jó minőségű szerszámos táska rendkívül praktikus segítőtárs lehet minden háztartásban. Legyen szó egyszerű otthoni barkácsolásról, netán szakmába vágó profi munkáról, ez a kiegészítő nem hiányozhat senki kelléktárából. Ha épp vásárlás előtt áll, nem árt körültekintőnek lennie, hiszen manapság már az ilyen típusú tárolóeszközök egész arzenálja kerül terítékre az üzletekben és az eladói weboldalakon egyaránt. A széles palettának köszönhetően viszont egészen biztosan mindenki megtalálhatja a saját elvárásaihoz a leginkább közelítő terméket.    

szerszámos táska

Kezdjük az alapoknál!

Egy szerszámos táska leginkább szembetűnő jellemzője az alakja, kialakítása. Manapság nagyon népszerűek a hátizsák típusú szerszámos táskák, amelyek a megtévesztésig hasonlítanak a diákok batyuira. A méretük viszonylag kicsi, de annál praktikusabbak. Otthoni használatra tökéletesek, de profi villanyszerelők és ácsok sem vetik meg ezeket a példányokat. A „terepmunkára” termett klasszikus szerszámos táska már más szintet képvisel. A zárt változat nagyobb biztonságot szavatol a szerszámainak, míg a nyitott típusú könnyebb hozzáférést biztosít.

Miért fontos a szerszámos táska anyaga?

A világhírű gyártók sokszínű választékának hála, ma már többféle anyagból választhat. A legtöbb esetben textil, vászon, illetve bőr anyagú táskával találkozhat, de a legnépszerűbb változatok poliészterből készülnek. A 600, illetve az 1680 denier poliészter elismertsége nem a véletlen műve, hiszen ez a rendkívül sűrű szövésű nylon nem csak tartós és jó teherbírású, de némely változata vízhatlan és ütésálló is lehet. Ez a mértékű strapabíróság azért fontos, mert egy jól megrakott szerszámos táska akár 20 kg-ot is nyomhat.

Extrák, amelyekre érdemes odafigyelni

Elsőre banálisnak tűnhet, mégis érdemes figyelmet szentelni bizonyos részleteknek. Az extra zsebek egyszer nagyon jól jönnek majd, mint ahogyan a stabil, merevített aljzat is. Biztonsági szempontból a gumírozott fogantyú sem egy rossz ötlet, mint ahogyan a beépített kerekek is, különösen egy-egy hosszúra nyúlt utazás során.

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük