Hónapokig elálló ételízesítő készítése házilag

Az idei időjárás nagyon nem kedvezett a zöldségféléknek. Már most az egekben az alapvető zöldségfélék ára is. Az agyon sózott és kemikáliákkal tartósított tartósított ételízesítőknek nem vagyok híve. A hónapokig elálló ételízesítő elkészítése egyszerű. Készíts te is saját magad vegyszermentes ételízesítőt. Olcsóbb és egészségesebb is!

 

Hónapokig elálló ételízesítő

 

Hónapokig elálló ételízesítő hozzávalói

  • 1 kg sárgarépa,
  • 80 dkg petrezselyem gyökér,
  • 3 db karalábé,
  • 1 zellergumó,
  • kicsi só,
  • víz.

Hónapokig elálló ételízesítő elkészítése

  • a zöldségeket alaposan megmosom és megtisztítom,
  • kockákra aprítom,
  • egy lábos kevés vizet teszek,
  • belerakok egy csipet sót,
  • hozzáadom a zöldségeket,
  • lassú tűzön megfőzöm,
  • turmixolom vagy krumplinyomóval összenyomom,
  • kis üvegekbe rakom,
  • hűtőben tárolom.

 

Hónapokig eláll és sokoldalúan felhasználható levesek, főzelékek, főtt ételek ízesítésére.

Jó étvágyat!

Te is megosztanád a kedvenc recepted? Csatlakozz a Kertemből tálalva Facebook csoporthoz!

  • 42
  •  
  •  
  • 13
  •  
  •  
  • 42
  •  
  •  
  • 13
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + kettő =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás