Habos almás szelet receptje

Úgy tűnik, lehet még fokozni az almás süteményeket is, például egy kis habbal. Persze nem egy egyszerű tejszínhabra gondolok. Amikor a zamatos almás süteményt még tojáshabbal is megfejeljük, akkor az csak ultra finom lehet. A habos almás szelet pedig tényleg ultra finom. Olvasónk elárulja a receptjét.

Habos almás szelet

Habos almás szelet

Hozzávalók – 28*40 cm-es tepsihez

Töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma,
  • ízlés szerint cukor, vagy méz,
  • ízlés szerint citrom reszelt héja és leve,
  • ízlés szerint fahéj.

Tésztához:

  • 5 db közepes méretű tojássárgája,
  • 500 g rétesliszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 csomag sütőpor,
  • csipet só.

Habhoz:

  • 5 db tojásfehérje,
  • 15 dkg porcukor.

Habos almás szelet elkészítése – elkészítési idő: 60 perc

  • a töltelék előkészítésével kezdjük,
  • az almát megpucoljuk és lereszeljük,
  • megpároljuk az ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal,
  • majd kihűtjük a tölteléket.
  • a tojásokat szétválasztjuk,
  • az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük,
  • a réteslisztet a sütőporral összekeverjük,
  • a tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet,
  • a tepsit kiolajozzuk, lisztezzük,
  • a tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk,
  • rásimítjuk az almatölteléket,
  • majd erre simítjuk a keményre vert tojásfehérje habot,
  • végül a maradék tésztát ráreszeljük a tetejére,
  • kb. 40 perc alatt készre sütjük,
  • kihűlés után szeleteljük.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Kornics-Ujvári Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük