Gombamártásban sült szűzérmék
Gombamártásban sült szűzérmék receptjét kaptuk Illésné Nagy Máriától. Szó mi szó, rögtön megéheztem és beterveztem az elkészítését a közeljövőben.
Gombamártásban sült szűzérmék
Marika olyan szuperül leírta a receptet, hogy nem volt szívem hozzányúlni és átszerkeszteni, ezért változatlanul adom közre.
„ÍNYENC GOMBAMÁRTÁSBAN SÜLT SZŰZÉRMÉK-et készítettem ebédre.
Leopárd laskamix…ez állt azon a csomagoláson amiből készítettem a gombamártást. Sárga és sötét színű laskagomba volt vegyesen a dobozban, érdekes volt színre és illatra is. Kíváncsian vártam a végeredményt…;)
A szűzpecsenyéről eltávolítjuk az inakat, ujjnyi szélesen feldaraboljuk, érméket vágunk belőle. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
Amíg pihent, érlelődött, elkészítettem a gombamártást:
ÍNYENC GOMBAMÁRTÁS
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
1 tálca, kockázott bacon (12,5 dkg)
25 dkg laskagombamix vagy tetszőleges fajta gomba
3 dl tejszín
1 teáskanál étkezési keményítő
só, bors, friss kakukkfűág
A baconszalonnát egy serpenyőben addig pirítjuk amíg zsírjára sül, hozzádobjuk a kockákra felvágott hagymát. Ha üvegesre sült a hagyma, a felszeletelt gombát hozzáadjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Addig pároljuk a gombát amíg elfő a leve, ekkor a keményítővel elkevert tejszínt hozzáöntjük, összeforraljuk, besűrítjük.
Kóstoljuk meg, ha szükséges ízesítsük még.
Egy serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén hirtelen, erős tűzön pirítsuk meg a félretett szűzérmék mindkét oldalát, 2-2 perc alatt.
Ezután a gombamártást öntsük a megpirított húsra, forraljuk össze.
Tritikálé (rozsbúza) liszt és durumbúzaliszt keverékéből készítettem nokedlit, ez volt a köret.
Amikor szépen összesült a szűzérme a gombamártással, tányérra szedtem, nokedlivel körítve kínáltam.
Ízletes, finom fogás, a gombamix különlegesen finom volt, kiérződött az egyedi ízvilága.
Jó étvágyat kívánok!”
Nagyon köszönjük Illésné Nagy Máriának a kitűnő receptet!