Fagyi szelet: diós, pudingos, habos sütemény

A fagyi szelet egy finom diós piskóta alapú sütemény. A tészta tetejére könnyű, vaníliapudinggal készített vajas krém, majd erre tojásfehérje hab kerül. A recept egyszerű, szinte elronthatatlan és a végeredmény egy nagyon finom krémes sütemény.

egy darab fagyi szelet tányéron

Fagyi szelet receptje

Nálunk húsvétra fagyi szelet készül. Ez egy diós piskótás tészta, rajta vaníliapudiggal készített vajas krém és a tetején a tojásfehérjéből hab. Ezt a receptet kb. 20 éve kaptam. És szinte elrontani sem lehet. Egy nagyon finom krémes sütemény. Időnként el szoktam készíteni. – ajánlotta figyelmünkbe a kiváló receptet Katona Ágnes olvasónk.

Hozzávalók

Tésztához

  • 6 tojás,
  • 20 dkg cukor,
  • 15 dkg liszt,
  • 10 dkg darált dió,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 6 evőkanál víz.

Krémhez

  • 5dl tej,
  • 3 tojás sárgája,
  • 2 csomag vaníliás pudingpor,
  • 25 dkg vaj,
  • 20 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,

Habhoz

  • 3 tojásfehérje,
  • 3 evőkanál cukor.

Fagyi szelet elkészítése

  • A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskóta tésztát készítünk,
  • a tojásokat elkeverem a cukorral és vaníliás cukorral,
  • hozzáadom a liszttel elkevert sütőport és a diót,
  • hozzáadom a 6 kanál vizet,
  • olajozott, lisztezett tepsibe öntöm,
  • 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm,
  • a tökéletes piskóta elkészítéséhez az alábbi képre kattintva találsz tanácsokat
  • a krémhez 5 dl tejet, 3 tojás sárgáját, és 2 csomag vaniliapudigot összefőzünk,
  • ha kihűlt hozzáadunk 25 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliáscukrot, jól kikavarjuk.
  • Habhoz a 3 tojásfehérjét 3 kanál cukorral vízgőz felett felverjük,
  • a kihűlt tésztára először a felkenjük a pudingos krémet, majd erre a jön a felvert tojásfehérje.

Tipp: a tojásfehérje helyett hulalát tehetünk a krém tetejére, ekkor a 3 tojás sárgáját ki kell hagyni a krémből.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Katona Ágnesnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük