Ausztrál fukszia, avagy pompás csővirág

Az internetnek köszönhető minden nap tanulok valami újat. A Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportnak köszönhetően olyan sok szépséggel és hatalmas mennyiségű ismeretanyaggal találkozom naponta, hogy csak ámulok. Egyik olvasónk az általam nem ismert ausztrál fukszia (Correa reflexa) vagy más néven csővirág szépségeit mutatta be szavakkal és fotókkal. Te ismerted ezt a csodálatos virágot?

Ausztrál fukszia, avagy pompás csővirág (Correa reflexa)

Ausztrál fukszia, avagy pompás csővirág (Correa reflexa)

Juhos Attila csodálatos fotókat mutatott az Ausztráliában őshonos szépségről és pár sort írt róla.

“Correa reflexa ‘Marian’s Marvel’ – Pompás csővirág vagy Ausztrálfukszia.

A correák nálunk ősztől tavaszig virágzó ausztrál cserjék. Épp ez, a téli virágzás a legnagyobb hibájuk. Mert mennyivel jobb lenne, ha a mi nyári időszakunkban virágoznának a kertben.

😊 Ez,  a képen látható növény is a pincében telelve hozza folyamatosan a virágait már november óta.

Egyébként igénytelenek, nyáron meleg-napos helyen vannak a kertben, viszont nem bírják a fagyot, ezért teleltetni kell őket.

Az utolsó képen a fehér virágú Correa ‘Ivory bells’ látható.”

Engem is megragodott a különlegse szépség, ezért utána olvastam egy kicsit. Kiderült, hogy a számos fajtát számláló növény meglehetősen változatos. A függő, cső alakú virágok 1 és 3 közötti csoportokban fordulnak elő, és 4 cm hosszúak lehetnek. A színe is változó, a fehértől, a rózsaszínen, sárgán és halvánzöldön át a  piros színűig és ezek variációig terjed. Magassága a 1,5 métert is elérheti.

Nagyon köszönöjük a fotókat és az ismertetőt Juhos Attilának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük