Anyukám sajtos pogácsája

Mondják, hogy a nagymamák főztjénél és süteményeinél nincs is jobb. Némi igazság van benne, de azért el kell ismerni, hogy édesanyánk főztjének sincs párja. Nálunk például senki nem tudott olyan finom pogácsát sütni, mint anyukám. Szerintem érdemes kipróbálni, mert Anyukám sajtos pogácsája verhetetlen.

Anyukám sajtos pogácsája

Már sütéskor kellemes illat tölti be a teret és kétség kívül azon melegében a legfinomabb. Másnap is finom, sőt előfordult már, hogy még sem érkeztek meg a vendégek, így jó nagy adag megmaradt. Beraktuk a mélyhűtőbe és amikor épp ettünk volna belőle, elővettünk pár darabot, hagytuk a szabed levegőn kiolvadni, majd pár percre betöltük a sütőbe és pont olyan volt, mintha frissen sült volna.

Anyukám sajtos pogácsája

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 2 tojássárgája,
  • 5 dkg élesztő,
  • 1 doboz tejföl,
  • 2 kávéskanál só,
  • kis tej,
  • kis cukor,
  • kb. 15- 20 dkg reszelt sajt,
  • 1 tojás a kenéshez.

Elkészítése

  • élesztőt felfuttatjuk a tejben, amibe egy kis cukrot tettünk,
  • a lisztben elmorzsoljuk a margarint,
  • hozzáadjuk
  • sót, a 2 tojássárgáját, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt,
  • alaposanösszedolgozzuk,
  • lefedve 3/4 órát kelesztjük,
  • pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,
  • a pogácsákat olajjal vékonyan kikent tepsibe raktuk, kellő távolság egymástól,
  • 1/4 órát kelesztük,
  • megkenjük a felvert tojással,
  • megszórjuk a reszelt sajttal,
  • közepes hőmérsékleten készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük