Sütőtökös keksz receptje – illatos, puha

A tél egyik szuper kedvencéből, a sütőtökből rengeteg finomság készíthető. Levestől a főételen át a pogácsákig, az édes süteményekig, sőt lekvárokig terjed a repertoár. A legjobb sütőtökös receptek sora most egy újabbal bővül. Olvasóknak köszönhetően most egy szuper sütemény, a sütőtökös keksz receptjét mutathatom meg.

sütőtökös keksz

Sütőtökös keksz receptje

„Sütőtök fan vagyok, illetve a családom sem utasítja vissza a belőle készített finomságokat 😋

Maradt egy darab sült sütőtök (megjegyzem, isteni finom édes, krémes…) gondoltam kekszet fogok sütni belőle. Limara receptjét választottam, amiben még soha nem csalódtam.

Nagyon finom lett, nagyon gyorsan elfogyott…! 😉

Illatos puha, ízletes, a kinézete alapján inkább puszedlire hasonlít.” – ajánlotta figyelmünkbe a kitűnő receptet Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók

  • 20 dkg sütőtök (sütve vagy püré),
  • 2 tojás,
  • 18 dkg barnacukor, nádcukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 csipet só,
  • 10 dkg puha vaj,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér,
  • 30 dkg liszt,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 10 dkg csokicsepp vagy étcsokoládé.

Sütőtökös keksz elkészítése

  • A puha vajat, a cukrokat, a tojásokat, sót és a sült tököt összekevertem.
  • Hozzáadtam a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, gyömbért, a legvégén kevertem bele a felaprított étcsokoládét.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire adagoltam a masszát, méghozzá fagyiskanál segítségével. Tiszta és egyszerű munka, érdemes használni hozzá…
  • Két nagyméretű tepsibe fértek el. Ne tegyük közel egymáshoz a halmokat, mert sütés közben nőni, hízni fognak.
  • 180 fokos sütőben, kb. 15 percig sütöttem.
  • Rácsra szedve hűtöttem ki.

Finom, puha, kellemes ízvilágú keksz, puszedli, ki hogy gondolja.

Készítsétek el Ti is, jó étvágyat kívánok!

forrás: [https://www.limarapeksege.com/2011/09/sutotokos-keksz.html]

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük