Kókuszkrémes szelet receptje – sütés nélküli finomság
A kókuszkrémes szelet sütés nélkül készül. Így a nyári forróságban is nyugodtan bevállalhatjuk az egyszerű recept alapján készülő kókuszos sütit. Olvasónk árulta el, hogyan készül.
Kókuszkrémes szelet receptje
Hozzávalók – 20 x 30 cm-es tepsihez
A tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál rum
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál porcukor
- kb 3 dl tej
A krémhez:
- 4,5 dl tej
- 4,5 evőkanál liszt
- 2,5 teáskanál vaníliakivonat
- 7,5 evőkanál porcukor
- 7,5 dkg vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Kókuszkrémes szelet elkészítése
- Első lépésként készítsük el a kókuszos krémet, mert annak hűlnie kell.
- Egy tálban keverjük simára a lisztet a tejjel, majd adjuk hozzá a kókuszreszelék felét.
- Folyamatos keverés közben főzzük sűrűre.
- Amint kihűlt, ízesítsük vaníliával és cukorral, majd dolgozzuk el benne a vajat és az többi kókuszreszeléket.
- Egy tálban gyúrjuk össze a tészta összetevőit, annyi tejjel, hogy könnyen formázható legyen a massza.
- Osszuk kettő egyenlő részre. Egy enyhén porcukorral megszórt munkalapon nyújtsuk ki mindkét részt 20*30 cm-es méretűre.
- Egy tepsibe helyezzük az első tésztalapot.
- Kenjük meg a kókuszos krém felével, majd tegyük rá a következő tésztalapot.
- A maradék krémet kenjük rá, majd vonjuk be a csokimázzal.
- Helyezzük a desszertet néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a máz megdermedjen.
- Miután kellőképpen lehűlt, vágjuk kisebb kockákra és tálaljuk.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Kordics-Ujvári Veronikának!