Kekszes-kókuszos piramis süti receptje

„Amikor a lagzis sütikből kóstolót kaptunk a sokféle között ez volt az egyik kedvenc süteményem.” Ezekkel a sorokkal kaptuk a kekszes-kókuszos piramis süti receptjét Ujvári-Kordics Veronikától.

kekszes-kókuszos piramis süti

Kekszes-kókuszos piramis süti receptje

Ebből a mennyiségből kb. 28-30 darab lesz. Elkészítéséhez egy speciális piramiskészítő formára van szükség.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg darált keksz,
  • 5 dkg kókuszreszelék,
  • 15 dkg porcukor,
  • 3 evőkanál keserű kakaópor,
  • 3-4 dl tej (langyos),
  • 8 g vaníliás cukor,
  • ízlés szerint rumaroma.

A krémhez:

  • 4 evőkanál liszt,
  • 1/2 csomag vanília pudingpor (főzős),
  • 3 dl tej,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 8 g vaníliás cukor,
  • 5 dkg margarin,
  • 5 dkg kókuszreszelék,
  • kevés rumaroma.

Valamint:
ízlés szerint kerek omlós keksz

Kekszes-kókuszos piramis süti elkészítése

  • a krémhez kevés tejet felforrósítok,
  • közben a vaníliás pudingport a cukorral és a maradék tejjel csomómentesre keverem,
  • beleöntöm a forró tejbe,
  • majd lisztet és vaníliás cukrot keverek bele,
  • és jól besűrítem,
  • ha már kissé kihűlt, hozzákeverem a rumaromát és a kókuszreszeléket,
  • ha már teljesen hideg, akkor jön hozzá a margarin is,
  • a tésztához a darált kekszet a porcukorral és a kakaóporral elvegyítem,
  • hozzákeverem a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot is,
  • a tejet elkeverem a rum aromával,
  • a száraz hozzávalókhoz hozzáadom rumaromás tejet,
  • és összegyúrom könnyen formálható tésztává,
  • a piramis készítő formát megszórom kókuszreszelékkel,
  • beleteszek egy nagyobb gombócot és belenyomom a piramiskészítő kis fehér tölcsérszerű alkatrészét,
  • kapunk egy kis mélyedést,
  • a mélyedésbe krémet töltök,
  • a tölteléket keksszel zárom le,
  • végül kinyitom a formát, és megkapom a szép piramist.

Néhány órát érdemes állni hagyni, hogy megpuhuljon az alján lévő keksz.

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük