Kekszes-kókuszos piramis süti receptje

“Amikor a lagzis sütikből kóstolót kaptunk a sokféle között ez volt az egyik kedvenc süteményem.” Ezekkel a sorokkal kaptuk a kekszes-kókuszos piramis süti receptjét Ujvári-Kordics Veronikától.

kekszes-kókuszos piramis süti

Ebből a mennyiségből kb. 28-30 darab lesz. Elkészítéséhez egy speciális piramiskészítő formára van szükség.

Kekszes-kókuszos piramis süti hozzávalói

A tésztához:

  • 50 dkg darált keksz,
  • 5 dkg kókuszreszelék,
  • 15 dkg porcukor,
  • 3 evőkanál keserű kakaópor,
  • 3-4 dl tej (langyos),
  • 8 g vaníliás cukor,
  • ízlés szerint rumaroma.

A krémhez:

  • 4 evőkanál liszt,
  • 1/2 csomag vanília pudingpor (főzős),
  • 3 dl tej,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 8 g vaníliás cukor,
  • 5 dkg margarin,
  • 5 dkg kókuszreszelék,
  • kevés rumaroma.

Valamint:
ízlés szerint kerek omlós keksz

Kekszes-kókuszos piramis süti elkészítése

  • a krémhez kevés tejet felforrósítok,
  • közben a vaníliás pudingport a cukorral és a maradék tejjel csomómentesre keverem,
  • beleöntöm a forró tejbe,
  • majd lisztet és vaníliás cukrot keverek bele,
  • és jól besűrítem,
  • ha már kissé kihűlt, hozzákeverem a rumaromát és a kókuszreszeléket,
  • ha már teljesen hideg, akkor jön hozzá a margarin is,
  • a tésztához a darált kekszet a porcukorral és a kakaóporral elvegyítem,
  • hozzákeverem a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot is,
  • a tejet elkeverem a rum aromával,
  • a száraz hozzávalókhoz hozzáadom rumaromás tejet,
  • és összegyúrom könnyen formálható tésztává,
  • a piramis készítő formát megszórom kókuszreszelékkel,
  • beleteszek egy nagyobb gombócot és belenyomom a piramiskészítő kis fehér tölcsérszerű alkatrészét,
  • kapunk egy kis mélyedést,
  • a mélyedésbe krémet töltök,
  • a tölteléket keksszel zárom le,
  • végül kinyitom a formát, és megkapom a szép piramist.

Néhány órát érdemes állni hagyni, hogy megpuhuljon az alján lévő keksz.

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

További kókuszos sütemények

  •  
  •  
  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 12
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 10 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás