Ezzel a trükkel már februárban virágzik a tulipán a lakásban

Februárban már minden porcikám nagyon vágyik a tavaszi illatokra és színekre. Amikor már teljesen elegem van a télből, a latyakból, a hideg és borús napokból, akkor már egy szál virágra is jól esik ránézni. Még szerencse, hogy van egy kipróbált trükköm, amivel már február közepén virágzik a tulipán a lakásban. Próbáld ki Te is az egyszerű praktikát!

februárban virágzó tulipán a lakásban

Ezzel a trükkel már februárban virágzik a tulipán a lakásban

A tulipán az egyik kedvenc virágom, ezért tulipánokat szoktam virágzásra bírni.

A trükk csupán annyi, hogy becsapom a hagymákat. A virágzásukhoz 8-10 hetes hideghatásra és sötétségre, majd 20 fok körüli melegre van szükségük. A hideghatást úgy biztosítom, hogy papírzacskóba rakom a hagymákat, majd ezzel együtt kerülnek a hűtőszekrénybe. Nem a fagyasztóba teszem őket, csak oda, ahol egyébként a zöldségeket is tárolom.

A 8-10 hét eltelte után kiveszem a hagymákat és általálos virágfölddel virágcserépbe ültetem őket. Ilyenkor kb. 20 fok körüli melegre és világosságra van szükségük a gyökeresedéshez és a levelek, valamint a virágok megjelenéséhez. Hidegebb hőmérsékleten később kezdődik a virágzás, melegebb hőfokon viszont megnyúlnak a virágok.

Általában november elején teszem a hűtőbe a tulipánokkal töltött papírzacskót, majd 10 hét elteltével január 20-a körül ültettem cserépbe őket. Február 10-e tájékán már megjelennek a bimbók is, pár nap múlva peidg már teljesen kinyílik a virág.

Igazán egyszerű módszer és elrontani sem lehet. Most még épp időben vagy, hogy berakd a hűtőbe a hagymákat a februári virágzáshoz. Sok sikert kívánok!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük