Varázslatos gesztelyi kert – videón a mesés tündérkert

Vannak olyan olvasói kertek, amiket nem lehet elégszer bemutatni. Az egyik ilyen a gesztelyi kert, Erdei-Nagy Mónika kertje Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Gyere és pillants be egy gyönyörű, szeretettel és sok munkával gondozott kertbe.  

gesztelyi kert

Az inspiráló kertet a tuljdonosa, Mónika mutatta be a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportban. A szorgos gazda és „hobbi főkertész” rengeteg dicsérő szót kapott. Ezekre reagálva mesél a kertről.

Köszönöm szépen Mindenkinek az elismerő szavakat! Nagyon örülök neki, hogy elnyerte tetszéseteket a kertem….

Valóban rengeteg munka van vele, de én imádok kertészkedni és kárpótol a rengeteg munkáért cserébe az, hogy gyönyörködhetek benne, nem mellesleg pedig nyugtató hatással van rám a kert szépsége. (Aminek leginkább a párom örül.).

Persze azt elmondanám, hogy nem egyik pillanatról a másikra lett ilyen, mint amit most a képeken láttok, hanem hosszú évek munkája van benne. Minden évben megpróbálok újítani valamit. Fejben már megvan a jövő évi projekt is.

A tó saját tervezés és kivitelezés, amire nagyon büszke vagyok. A tavunkban nincsenek békák, de ha lennének a tó látványa nekem megérne annyit, hogy elviseljem őket.

Varázslatos gesztelyi kert videón

A kertet érdemes videón is megnézni. Erdei-Nagy Mónikáék varázslatos gesztelyi kertjéről a M2 Petőfilive készített egy 4 perces videót, amiben a kert kialakulásáról elárulnak részleteket.

https://youtu.be/CNrWBWFJt2E

Remélem, hogy ez az irigylésre méltó kert sok ember kedvét meghozza a kertészkedéshez, amit sosem lehet elég korán és túl későn elkezdeni.

Nagyon köszönjük Mónika és sok sikert kívánunk a jövő évi tervekhez is! És persze várjuk majd az újabb fotókat!

Semmi kétség, tündérkertek nem csak a mesében léteznek. Lehet, hogy épp a Te szomszédodban is van egy ilyen csoda, amit a kerítéstől nem látsz. Vagy talán épp a tiéd is ilyen?

Írj nekem, és mutasd meg ország-világnak, hogy mások is kedvet kapjanak a kertészkedéshez és minél több csodakertet lássunk a környezetünkben is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük