Vadas csirkehúsból receptje

Nagyon finom vadas csirkehúsból is készíthető. Az ízekben, aromákban gazdag, laktató fogás receptjét Illésné Nagy Máriától kaptuk. Már magában ez a tény garantálja, hogy senki nem fogja megbánni, aki megfőzi a finom fogást.

vadas csirkahúsból

Vadas csirkehúsból receptje

„Ajánló, tipp, ötletadó… 👍
Rotyogva fő, illatozik, sőt lassan tálalhatok is!
Hamarosan az asztalunkra kerül családunk egyik kedvenc étele.
Ebédre, vacsorára ajánlom ezt a finom fogást, amit csirkemell és filézett csirke felsőcomb felhasználásával készítettem.
Sok – sok finom, friss zöldség az ízletes mártás az alapja
Jelen esetben nem levesből készítettem, ennél egyszerűbb és gyorsabb változatát ajánlom figyelmetekbe 😉
Ízekben, aromákban gazdag, laktató fogás 😋” – ajánlotta figyelmünkbe a kitűnő receptet Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók

  • 1 kg csirkehús (nálam mell, felsőcomb vegyesen)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • só, őrölt fekete bors

Mártás alaphoz:

  • 5 db nagyobb sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 kisebb fej karalábé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • zeller darabka, nálam zeller szára
  • só, bors
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 -3 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • friss citrom leve, ízlés szerint

Vadas csirkehúsból elkészítése

  • A megmosott, leszárított, felezett csirkemelleket, combokat sóval, borssal mindkét oldalán megszórjuk.
  • A szalonnát kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben zsírjára sütjük, majd a húsokat megpirítjuk mindkét oldalukon, kiszedjük egy tányérra.
  • A visszamaradt zsíron (ha kevés, pici olajat vagy zsírt adhatunk hozzá), 1 evőkanál kristálycukrot megpirítunk, karamellizálunk.
  • A megtisztított zöldségeket karikákra vágjuk, feldaraboljuk, a hagymát félbevágjuk. A pirított cukorhoz adjuk, néhány percig sütjük, kevergetve megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a pirított húsokat, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.
  • A babérlevelet hozzáadjuk, lefedve puhára pároljuk – a hús kellően puha állagú legyen.
  • Ha elkészült, a húsokat kiemeljük, egy tányérra tesszük, a babérlevelet és a hagymát kivesszük.
  • A zöldségeket botmixer segítségével pürésítjük, mustárt, citromlevet adunk hozzá, a simára kevert tejfölt beleöntjük, összefőzzük.
  • Kóstoljuk meg, ízesítsük ízlés szerint.
  • A húsokat belepakoljuk a mártásba és picit forralunk rajta.

Ízlés szerint knédli, zsemlegombóc, tészta, nokedli, stb. kínálható mellé köretként.
Jó étvágyat kívánok! 😊

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük