Térkő tisztítás környezettudatosan a BioComb erejével

A térkő tisztítás, mint leendő feladat eszünkbe sem jut, amikor a mikor az áruházakban a szebbnél szebb kerti burkolatok közt válogatunk. Pedig, ha hosszan szeretnénk gyönyörködni a lerakott díszburkolatban, akkor a tavaszi kerti munkák közé bizony be kell iktatnunk a térkő felújítását, gondozását is. Most ehhez a hálátlan és kemény munkához hoztam egy szuper megoldált. Megmutatom, hogyan szabadulj meg az algáktól és zuzmóktól környezetkímélő módon a BioComb erejével.

térkő tisztítás a BioComb erejével

Mitől kell megtisztítani a térkövet?

Attól, hogy a térkő vásárlás hevében eszünkbe sem jut, hogy az idő múlásával a kerti burkolat is elveszti régi fényét, még bizony megtörténik. A legkeményebb anyagot is megregulázza az idő vas foga. A környezeti hatásokra a kő elszíneződik, a kövek között megjelennek a gyomok, amiket csak fáradságos vagy környezet romboló vegyszerekkel tudunk kiirtani.

A szívós gyomok fittyet hánynak a téli fagyokra, amint megjelennek az első napsugarak, a moha rögtön éltre kel és a legapróbb résen is kidugják fejüket. A térközökből a fuga idővel eltűnik és minden apró rés benépesedik növényekkel, gyomokkal.

Az egyes növényi részek (virágok, lehulló levelek, termések, nedvek) idővel elszíneződést okoznak a térköveken. A napfényt ritkán tapasztaló, árnyékosabb, nedvesebb helyeken ráadásul a moha is befészkeli magát a térközökbe és teljesen átveszi az uralmat.

Térkő tisztítás házi módszerei

A burkolatokon megtelepedő moha és alga élő organizmusok teljes és végleges eltávolítása igen nehézkes. A szűk rések miatt kapargatással csak a növény felső részét tudjuk eltávolítani, a gyökér megmarad, a térkő sérül, a kapa éle pedig kicsorbul…

Marad a 100%-os bio módszer, a fárasztó, időigényes és derékfájást okozó gyomlálás. Egy késsel, vagy hegyes szerszámmal, mint pl. csavarhúzóval eső után ügyeskedhetünk ugyan, de ha beleszakad a gyökér a földbe, akkor munkánk annyit ér, mint halottnak a csók.

A konyha sót, mint gyomírtót környezetromboló hatása miatt felejtsük el. A háztartási, 10-20%-os ecet hígítás nélkül alkalmas ugyan a gazok és gyomok elpusztítására, de a haszonnövényeket és a drága burkolatot is tönkre tehetjük vele. Az ecet idővel még a legkeményebb burkolatot is “megeszi”.

A vegyszeres permetezés általában hatásos, de környezetszennyező megoldás, csak végső esetben használjuk. A permetezést nagy körültekintéssel kell végezni, mert más növényekre és élőlényekre is veszélyes.

A fenti módszerekkel hatásosan küzdhetünk a gyomok ellen, de az elszíneződésre nem adnak gyógyírt.

Mi az a BioComb tisztítószer?

A térkő tisztítás házi praktikái helyett inkább egy profi megoldást ajánlok, amivel az elszíneződés ellen is sikerrel veheted fel a harcot és újjá varázsolhatod a térkövet.

A csodaszer neve pedig: BioComb moha- és zuzmóölő tisztítószer.

Ha eddig még nem találkoztál a BioComb nevével, az nem a te hibád vagy tudatlanságod. Ez a csodaszer csupán pár napja érhető el hazai webáruházban, a Kertfuvesites.hu oldalon.

A BioComb a derék- és növénybarát, környezetkímélő és kényelmes térkő tisztítást hozza el az otthonokba. Környezetbarát, biológiai úton lebomló megoldást nyújt a különböző felületeken megjelenő szennyeződések eltávolítására. Biológiai úton 24 órán belül lebomlik. A lecsorgó lé nem mérgező és nem károsítja az élőkörnyezetet.

BioCom térkő tisztító

BioComb használata

A többféle kiszerelésben kapható koncentrátum a mikrobákat (algát, mohát, gombát, stb) vegyszermentesen, környezetbarát módon távolítja. A térkő mellett egyéb felületek megtisztítására – pl. kerítés, tető, terasz, ponyva, fal  – is eredményesen alkalmazható. Speciálisan kifejlesztett szerek segítenek abban, hogy a célirányosan, az adott problémára, felületre koncentrálva tökéletes végeredményt kapjunk.

Bel- és kültéren egyaránt alkalmazható algás, penészes szennyeződések megszüntetésére. Használata tartósan 10C feletti hőmérsékleten ajánlott, de a nagy melegben való alkalmazását kerüljük a párolgási veszteség miatt.

Fontos, hogy a munka megkezdésekor a felület száraz legyen, mert ez teszi lehetővé a BioComb számára, hogy hatékonyan elpusztítsa a mikrobákat. A tisztítást nem szabad nedves időben végezni. Fontos, hogy a kezelés napján és előtti napon száraz idő legyen.

A szert felviteléhez nem szükséges magasnyomású felhordás, egyszerűen csak szórjuk szét a szert a kívánt felületen és hagyjuk legalább két órát hatni. eddig semmiképp ne érje nedvesség. Lemosni utána sem kell, hisz lebomlik magától.

A védekezéssel nem érdemes megvárni, hogy teljesen elszíneződjön a térkő vagy egyéb felület. Már akkor érdemes gondoskodni az épület felületeinek védelméről, ha azok még tiszták, épp csak elkezdődött az algásodás. 

Elhanyagolt, makacs szennyeződéseknél többszöri tisztítás válhat szükségessé, csak megismételt kezelés hozhatja meg a kívánt eredményt. Alapos tisztítás után akár két évig is örülhetünk a megújult térkőnek vagy egyéb felületnek.

A cikk megjelenését a kertfuvesites.hu webáruház, a BioComb termékek hazai forgalmazója támogatta. Köszönöm a megkeresést és az együttműködést!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Vass István szerint:

    Sok a rizsa ! ! ! Mennyibe kerül ? Nem találtam az árát !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük