Csodaszép vadvirágos kert

A vadvirágos kertek hazánkban csak pár éve  kezdtek hódítani, de tőlünk nyugatabbra ezeknek már évtizedes hagyományai vannak. A szemet gyönyörködtető, romantikus megoldás a pénztárcáknak is kedvez. A vadvirágos kert egyszerűbben és olcsóbban fenntartható, mintha ugyanazt a területet dísznövényekkel és fűvel ültetnénk be. Olvasónk természetközeli és élettel teli vadvirágos kertje szerintem sokak kedvét meghozza a buja kert kialakításához.

Csodálatos vadvirágos kert 

Csodálatos vadvirágos kert

A kiskert tulajdonosok hamar rájöttek, hogy vadvirágos kertet sokkal kevesebb erőfeszítéssel és lényegesen kisebb költséggel hozhatnak létre, mint egy formára nyírt bokrokkal teli kertet. A kert egyes részein vagy a ház előtti területen elég egyszerűen csak elvetni a készen kapható vadvirágos magkeveréket. Száraz időben nem árt néha meglocsolni, de egyéb teendő nincs vele. Elég várni pár hónapot és máris virágba borul a terület.

A vadvirágokkal teli „színpompás rét” rengeteg élőlénynek nyújt lakóhelyet. A színek és illatok vonzzák a rovarokat. A méhek, a pillangók is gyakran látogatják.

Az ökoszisztéma megóvását fontosnak tartó önkormányzatok közül is egyre több alakít ki a vadvirágos parkot vagy ahogy mostanában nevezik, méhlegelőt. Sajnos emögött a szó mögött is sokan politikát látnak, így az ezirányú kezdeményezések igen megosztóak.

A Székesfehérváron, a Sóstó Természetvédelmi Területen szánt szándékkal meghagyott vadvirágos területet sem üdvözli mindenki. Az emberek egy része elhanyagoltságot, gazosságot emlegetve morog.

Csodálatos vadvirágos kert 

Emi Trajber kertje jó példa arra, hogy milyen színpompás lehet egy vadvirágos kert. Szerintem itt nincs helye a fanyalgásnak. Pont olyan, mint egy kertnek lennie kell. Természetközeli, életteli és gyönyörű.

Csodálatos vadvirágos kert 

Csodálatos vadvirágos kert 

Nagyon köszönöm a fotókat Emi Trajbernek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Dankó Julianna szerint:

    Nekem nagyon tetszik.Kevert vadvirágos magot hol lehet vásárolni.Érdekel.Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük