Sörkorcsolya szezámmaggal és mákkal

A sörkorcsolya szezámmaggal és mákkal egy könnyen elkészíthető és imádnivaló ropogtató. Vendégváráshoz, sörözéshez vagy borozáshoz kitűnő nasi.

Sörkorcsolya szezámmaggal és mákkal

Lassan már egy egész szakácskönyvnyi recept olvasható itt az oldalon Illésné Nagy Máriától. De hát mit lehet tenni, ha olyan sok jó receptet oszt meg!

“Hoztam Nektek egy különlegesen finom, egyszerűen készíthető sós nasit, ropogtatnivalót, vendégváró sör-, borkorcsolyát.
Jó szívvel ajánlom! Sokan elkészítették már és mindenkitől csak dicséretet kaptam.

Amíg valaki nem kóstolta, szinte el sem hiszi, hogy ezekből a hozzávalókból lehet sós szárazsüteményt, ( rágcsát, nasit ) készíteni.
Érdemes kipróbálni…..! Jó készülődést kívánok!

3-4 gáztepsinyi adag szokott lenni belőle.

Sörkorcsolya szezámmaggal és mákkal hozzávalói

Tésztához:

  • 60 dkg liszt,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 2 teáskanál só,
  • 2 dl olaj,
  • 2 dl fehérbor.

Lekenéshez:

  • 1 felvert tojás,

Szóráshoz:

  • szezámmag,
  • mák (egész, nem darált)

Sörkorcsolya szezámmaggal és mákkal elkészítése

  • a hozzávalókat összegyúrjuk,
  • esetleg pici olaj kellhet még hozzá az összeállításnál,
  • rugalmas tésztát kell kapnunk,
  • 30 percig, folpackkal letakarva pihentetjük,
  • a pihenő idő letelte után átgyúrjuk a tésztát,
  • 4 adagra osztjuk,
  • 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk az első adagot, célszerű szilikon lapon, de ha nincs zsírpapírt is használhatunk,
  • lekenjük tojással és megszórjuk jó alaposan szezámmaggal,
  • majd átfordítjuk a másik oldalára, lekenjük tojással és megszórjuk mákkal,
  • pizzavágóval (késsel is lehet) ujjnyi széles csíkokat vágunk,
  • megfogjuk a két végét és ellentétesen csavarjuk, amíg szép 4x, 5x sodort formát ad ki,
  • kicsit lenyomjuk a tepsibe rakva mindkét végét, hogy odaragadjon a tepsihez, mert különben kitekeredik,
  • 200 fokos sütőben világosbarnára sütjük (egy kicsit lehet közepesen barna, ropogósabb lesz),
  • hagyjuk teljesen kihűlni, mert azután lesz ropogós, ha teljesen kihűl.

Egyszerűbb elkészíteni, mint leírni… 😊
Tapasztalat, hogy nem lehet eleget sütni belőle. Elállós nasi, vendégváráshoz, sörözés, borozás jó kis kelléke 🍻🍷

Próbáljátok ki, szerintem nem fog csalódást okozni! 🤩
(Hálás vagyok a receptért Vera nagynénémnek! 😘)”

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

  • 308
  •  
  • 11
  •  
  •  
  • 308
  •  
  • 11
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás