Romantikus olvasói kert Szerbiában videóval

Változatos növényvilág, az év nagy részében pompázó évelőágyások, titkos szegletek, búvóhelyek, kerti tó és azon átívelő híd. Leginkább ezekkel a szavakkal írható le egy romantikus kert. Ismerd meg egy ügyes fiatalember, Halász Róbert álomkertjét!

romantikus kert

Romantikus kert fotókon

Mai álomkertünk tulajdonosa, Róbert számára a kertészkedés a legnagyobb pihenés.

romantikus kert

“Sziasztok! 👋
Köztudottan márciustól októberig totális kertbolond vagyok!!😉  A fennmaradó időszakban is, de annyira nem észrevehetően 😀 😛
2016-ban készítettem egy kertvideót összevágott zenei aláfestéssel. Közel 15000-szer néztétek meg 🙂 Ebből kiindulva egy éves kihagyás után készült egy újabb, 2018-as verzió júliusi és augusztusi mozzanatokkal. A videó mindösszesen 7:45 perces.


Aki figyelemmel kíséri a kerti munkásságom, minden bizonnyal felfigyel az apróbb változásokra is 🙂


Idén nagyon sok kertlátogatónk volt, külföldről és belföldről egyaránt. Jöttek kertes csoportok tagjai, kollégák, barátok, szomszédok. Ezt szeretném megköszönni…sokat jelentett nekem !! 🤗😍
Fogadjátok szeretettel az idei videómat. Kellemes időtöltést kívánok! 🙂

romantikus kert

Nem hagyhattam ennyiben, kifaggadtam, hogy megtudjam, mi motiválja, mennyi időbe telik a kert gondozása.

Róbert Szegeden él és dolgozik, aholcsak néhány növénye van, Nem úgy, mint régi otthonában a 40 kilométerre lévő szerbiai kis faluban faluban, Ludason lévő ház kertjében. Minden hétvégén,  nyári időszakban hetente többször is hazajár a kerthez, hogy kedvenc hobbijával foglalatoskodjon.

romantikus kert

15 évvel ezelőtt kezdte el kialakítani a családi házhoz tartozó kertet. A kb. 200 négyzetméteres területen a több száz növény, egy saját kialakítású kerti tó és hozzá romantikus híd is található. 

A kert locsolását az édesapja vállalja hét közben, ami a nyári kánikulában legalább másfél órás elfoglaltságot jelent. Az összes többi tennivalót Róbert végzi. 

Hétvégenként a kert kapuja mindenki előtt nyitva áll. Tagja egy kertlátogatást szervező csapatnak, de sokan a Facebook csoportokból keresik meg, hogy szívesen megnéznék az idilli kertet.  

A kertben szép számmal vannak évelőnövények, de egyre több a teleltetést igénylő virág is. Ezek három, erre a célra fenntartott szobában pihennek a hideg évszakban. Minden növény, a számára ideális körülmények között telel, vannak, amelyek fűtetlen, míg mások 10-12 fokra felfűtött helyiségben.

Nagyon köszönöm a fotókat és videót Róbertnek!

Nézd meg a romantikus kertet videón is!

Kattints az alábbi linkre a videó megtekintéséhez:

https://www.facebook.com/100001061901240/videos/2163285633716812/

Köszönöm a megosztásokat!
  • 78
  • 3
  •  
  •  
  • 78
  •  
  • 3
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!