Romantikus olvasói kert Szerbiában

Változatos növényvilág, az év nagy részében pompázó évelőágyások, titkos szegletek, búvóhelyek, kerti tó és azon átívelő híd. Leginkább ezekkel a szavakkal írható le egy romantikus kert. A Balkonada olvasók közül többen is rendelkeznek ilyen csodás kertekkel. Most egy ügyes fiatalember, Halász Róbert álomkertjének megtekintésére invitállak fotókkal és videóval. 

romantikus kert

Romantikus kert fotókon

Mai álomkertünk tulajdonosa, Róbert számára a kertészkedés a legnagyobb pihenés.

romantikus kert

„Sziasztok! 👋
Köztudottan márciustól októberig totális kertbolond vagyok!!😉  A fennmaradó időszakban is, de annyira nem észrevehetően 😀 😛
2016-ban készítettem egy kertvideót összevágott zenei aláfestéssel. Közel 15000-szer néztétek meg 🙂 Ebből kiindulva egy éves kihagyás után készült egy újabb, 2018-as verzió júliusi és augusztusi mozzanatokkal. 


Aki figyelemmel kíséri a kerti munkásságom, minden bizonnyal felfigyel az apróbb változásokra is 🙂

Idén nagyon sok kertlátogatónk volt, külföldről és belföldről egyaránt. Jöttek kertes csoportok tagjai, kollégák, barátok, szomszédok. Ezt szeretném megköszönni…sokat jelentett nekem !! 🤗😍
Fogadjátok szeretettel az idei videómat. Kellemes időtöltést kívánok! 🙂

romantikus kert

Nem hagyhattam ennyiben, kifaggadtam, hogy megtudjam, mi motiválja, mennyi időbe telik a kert gondozása.

Róbert Szegeden él és dolgozik, aholcsak néhány növénye van, Nem úgy, mint régi otthonában a 40 kilométerre lévő szerbiai kis faluban faluban, Ludason lévő ház kertjében. Minden hétvégén,  nyári időszakban hetente többször is hazajár a kerthez, hogy kedvenc hobbijával foglalatoskodjon.

romantikus kert

15 évvel ezelőtt kezdte el kialakítani a családi házhoz tartozó kertet. A kb. 200 négyzetméteres területen a több száz növény, egy saját kialakítású kerti tó és hozzá romantikus híd is található. 

A kert locsolását az édesapja vállalja hét közben, ami a nyári kánikulában legalább másfél órás elfoglaltságot jelent. Az összes többi tennivalót Róbert végzi. 

Hétvégenként a kert kapuja mindenki előtt nyitva áll. Tagja egy kertlátogatást szervező csapatnak, de sokan a Facebook csoportokból keresik meg, hogy szívesen megnéznék az idilli kertet.  

A kertben szép számmal vannak évelőnövények, de egyre több a teleltetést igénylő virág is. Ezek három, erre a célra fenntartott szobában pihennek a hideg évszakban. Minden növény, a számára ideális körülmények között telel, vannak, amelyek fűtetlen, míg mások 10-12 fokra felfűtött helyiségben.

Nagyon köszönöm a fotókat és a kérdéseimre adott válaszokat Róbertnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...