Csodálatos olvasói télikert többszáz virággal

Szeretem megmutatni az olvasói jó példákat. Most egy csodálatos olvasói télikert bemutatását hoztam, remélve, hogy sokan kedvet kapna újabb növények beszerzéséhez. Mert ahogy olvasónk mondja: „Minden reggel felüdülés itt kezdeni a napot. A virágokra mindig van időm. Még munka után is jó kikapcsolódás.”

Csodálatos olvasói télikert

Igazán szerencsés, akinek van egy hatalmas télikertje, ahol a megfelelő körülményeket tud biztosítani a szobanövényeinek.

Amint hűvösebbre fordul az idő és növényeinket be kell menekíteni a fagymentes helyre, rögtön rájövünk, nincs elég helyünk, és milyen jól is jönne egy télikert. Legideálisabb, ha a télikert a ház szerves része, azaz nem kell kilépni a lakásból ahhoz, hogy élvezhessük a nyugtató és szépséges természet közelségét. Télikert híján marad egy hűvösebb szoba a teleltetéshez. Olvasók fotókkal meséltek arról, hogy oldották meg a nem fagytűrő növényeik téli védelmét.

A továbbiakban Takács Lajosné 50 m2-es télikertjéről mesél nekünk.

„Ezek csak a szobanövények. A kaktuszok pozsgások egy 20 m2-es másik, fűtetlen helyen vannak bezsúfolva. Azt nem lehet fotózni. A leanderek a 3. csoportszobában laknak. Ott sincs fűtés. Itt sem látszik minden. 5 polc van tele. Az ablaknál a földön vannak a hibik. A nagy fikusz pedig takarja az asztalokon lévő kb. 100 szanzavérát. Ilyenkor is van munka velük. Kártevőellenőrzés, permetezés, locsolás. Hát még majd tavasszal az átültetés……. De minden reggel felüdülés itt kezdeni a napot.

Hibiszkuszok, fokföldi ibolyák, dracénák, szanzavérák, plumériák, adeniumok, euphorbiák, citrusok, sétányrózsák, flamingók, angyaltrombiták, banánok, kefevirágok, gerberák, peperomiák, begóniák, klíviák, amarilliszek, golgoták, pletykák, strelítziák, fikuszok, scheflerák, colokáziák, korallvirágok és biztos van néhány, amit még kifelejtettem.

olvasói télikert tele virágokkal

Most, hogy ilyen sokszor láttam ezt a képet megállapítom, hogy még rengeteg szabad hely van. Bevallom már el is kezdtem az új jövevények beszerzését. Úton van egy csomag 56 kis új lakóval.

A virágokra mindig van időm. Még munka után is jó kikapcsolódás.

Szerettem volna nektek megmutatni a másik télikertemet is. De ott akkora a zsúfoltság, hogy nem lehet fotózni. A pozsgások, kaktuszok télen 5-10 fokon vannak locsolás nélkül. Ezért inkább olyan csoportképeket tettem ide, amik a tavaszi kipakolás után, vagy nyáron készültek.

Nagyon köszönjük a fotót és a télikert bemutatását Takács Lajosnénak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük