Minden erkélyre megtalálható a megfelelő növény

Minden erkélyre megtalálható a megfelelő növény. Ezt nemcsak én állítom, hanem Viczai Károlyné, Vicuska, a Burjánzó balkonok és kertek csoport oszlopos tagja is, akinek egész évben gyönyörű és mindig változó erkélyét évek óta csodálhatjuk. 

megfelelő növény

Minden erkélyre megtalálható a megfelelő növény

Vicuska az alábbi szavakkal buzdítja a kezdő kertészkedőket:

„Sajnos az erkély nem fog a körülményekhez igazodni, hanem a virágokat lehet az erkély fekvéséhez válogatni. Sok olyan virág van, amelyek elviselik a tűző napot. 

Nálam 2-től napnyugtáig tűz a nap a balkonomra. Kánikulában olyan 45-50 fok van, ami éri a virágjaimat.

Idézek : „de olyan szerencsétlen vagyok, hogy nálam minden kipusztul.” Ezt így kijelenteni nem szabad, mert minden gondolat valóra válik.

Inkább ilyet mondanék helyette: Eddig nekem nem sikerült, de most a segítségetekkel nekem is lehet gyönyörű virágos erkélyem, amilyeneket itt látok a csoportban. Már előre látom a megmaradt csodás virágjaimat.

megfelelő növény

Inkább azt mondanám, előzze meg az erkély virágba borulását a gondolatok és a lélek „kivirágzása” + a virágok szeretete.

Ezek mellett, ha már megvannak a virágok – a megfelelő gondoskodás. De mint mindenben, itt is érik az embert kudarcok. Ki kell tapasztalni melyik virág válik be, vagy mit csináltunk rosszul.

megfelelő növény

És ha nem sikerül valami, akkor újra próbálkozni más virággal – másképp gondozással.

Itt is érvényes, mint általában az életben. Feladni nem szabad!”

Nagyon köszönöm a bölcs gondolatokat és fotókat Vicuskának!

További olvasnivalók a megfelelő növények kiválasztásához

Az erkélyek, balkonok virágainak egy része nemcsak a szépségével hódít, hanem az illatával is elvarázsol bennünket. A most bemutatásra kerülő illatos balkonnövények a pillangókat is az erkélyre csalogatják és kezdőknek is ajánlottak.

A balkonnövény választás egyáltalán nem arról szólj, hogy megvesszük azt a növényt, ami megtetszik. Legalábbis nem így kellene történnie, ha hosszútávon szeretnénk örülni a növényünknek és virágos erkélyünknek. Csak jól átgondolt és a lehetőségeket figyelembe vevő növény vásárlás után remélhetünk teljes sikert. Összegyűjtöttem, milyen szempontokat érdemes átgondolni a a növény választásnál.

Igazán nincs okuk panaszra azoknak, akiknek az erkélyét több órán keresztül érik a napsugarak. A napos balkon növényei közt dúskálni lehet. Gazdag szín- és formavilágú virágok közül válogathatunk és még illatosak is akadnak a napimódó növények között. Fotókon is mutatom a leghálásabb, cserépbe is ültethető napimádó növényeket.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük